Κυριακή 11 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ - ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
Μια από τα ίδια...

Επιστροφή στα... πάτρια εδάφη για τον Ιβιτς

Sportidea

Επιστροφή στα... πάτρια εδάφη για τον Ιβιτς
Σχεδόν «μια από τα ίδια» μπορούν να χαρακτηριστούν τόσο ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας όσο και η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα που μόλις τελείωσε για τις 16 ομάδες που συγκροτούν την κατηγορία. Οι αλλαγές στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα ελάχιστες, ενώ η έλλειψή ρευστού στις περισσότερες ομάδες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε για άλλη μια φορά πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα και μάλιστα με μια διαφορά 4 πόντων από τον δεύτερο Παναθηναϊκό που γύρισε ύστερα από πολύχρονη απουσία στο γήπεδο της Λεωφόρου. Από την άλλη στην τρίτη θέση αναρριχήθηκε ο ΠΑΟΚ που συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ενώ ο έτερος «Δικέφαλος», η ΑΕΚ, παλεύει μέχρι στιγμής στην τέταρτη θέση.

Η αντεπίθεση από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται με τον Ηρακλή, που δείχνει να έχει βρει το δρόμο του ενώ ακολουθεί ο Ιωνικός. Ο Αρης ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όμως στη συνέχεια τα πράγματα δυσκόλεψαν ενώ η ομάδα - έκπληξη του πρωταθλήματος, ο Εθνικός Αστέρας έχει σταθεροποιηθεί στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τόσο η Ξάνθη όσο και ο «ιστορικός» Πανιώνιος δείχνουν να ταλαντεύονται λίγο πιο κάτω από τους Καισαριανιώτες, ενώ Παναχαϊκή και Πανηλειακός προσπαθούν να αποδείξουν πως αξίζουν κάτι καλύτερο. Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο ΟΦΗ που από την Ευρώπη, όπου αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα, τώρα αντικρίζει με αγωνία την Α' Εθνική Κατηγορία. Τέλος, Αθηναϊκός, Καλαμάτα και ΠΑΣ Γιάννενα συμπληρώνουν το παζλ της Εθνικής Κατηγορίας, προσπαθώντας να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για τη συνέχεια.

Στο μεταγραφικό πεδίο, το κλίμα δεν ήταν το ίδιο για όλες τις ομάδες. Συγκεκριμένα 74 ποδοσφαιριστές άλλαξαν φανέλα εκ των οποίων 47 Ελληνες και 27 ξένοι. Οι μετακινήσεις αρκετές για ορισμένους συλλόγους, ελάχιστες έως καμία για άλλους, είτε λόγω οικονομικής στενότητας, όπως συνέβη στον ΠΑΟΚ, είτε γιατί το υπάρχον έμψυχο υλικό θεωρήθηκε αρκετό όπως στον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μενυίνα νέο απόκτημα της ΑΕΚ

Sportidea

Ο Μενυίνα νέο απόκτημα της ΑΕΚ
Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν πως είναι για άλλη μια φορά το φαβορί για τον τίτλο. Σε 15 αγώνες οι παίκτες του Τάκη Λεμονή, που διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία τον Γιάννη Μαντζουράκη, έχουν μια αξιοσέβαστη επιθετική γραμμή, με 49 τέρματα ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η άμυνα που σε σχέση με το έμψυχο υλικό που διαθέτει δείχνει να μην έχει βρει τον καλό της εαυτό (14). Ο Ολυμπιακός γνώρισε μια φορά την ήττα, στο Καυταντζόλγειο από τον Ηρακλή με 2-1 αλλά έχει πετύχει και «μεγάλες» νίκες όπως τόσο στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ με 4-1 όσο και στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 4-2. Στα μεταγραφικά πάντως οι διοικούντες της ΠΑΕ όσο και η τεχνική ηγεσία του συλλόγου έδειξαν πως η ομάδα δε χρειάζεται ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο που μόλις τελείωσε και έτσι παρέμεινε στο παρασκήνιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αγγελος Αναστασιάδης έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του για τον Παναθηναϊκό. Εδειξε ότι η ομάδα μπορεί να σταθεί στο γήπεδο, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της και με διαφορετική νοοτροπία στο παιχνίδι της. Ομως το πιο σημαντικό από όλα είναι να είσαι στην πρώτη θέση του πίνακα και στον α` γύρο οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν. Οχι γιατί γνώρισαν την ήττα πολλές φορές αλλά γιατί σε κρίσιμα σημεία έχασαν πολύτιμους βαθμούς από τις 5 ισοπαλίες που έφεραν. Πάντως, έδειξαν ότι έχουν την καλύτερη άμυνα με μόλις 8 τέρματα σε 15 αγώνες. Στα μεταγραφικά ξεχώρισε η απόκτηση του Μπόατενγκ από την Καλαμάτα, που στα πρώτα παιχνίδια για τον β' γύρο έδειξε πως έχει να προσφέρει πολλά στους «πράσινους». ΗΡΘΑΝ: Ολισαντέμπε (Πολωνία), Σεϊταρίδης (ΠΑΣ Γιάννενα), Μπόατενγκ, Δασκαλάκης (Καλαμάτα), Κουτελιέρης (επέστρεψε από Μαρκό). ΕΦΥΓΑΝ: Κόλα (ΑΕΚ), Αλεξόπουλος (Ηρακλής), Κιάσσος, Σιπνιέφσκι, Σίμος (ΟΦΗ).

ΠΑΟΚ

Μαύρο «διαμάντι» ο Μπόατενγκ

Sportidea

Μαύρο «διαμάντι» ο Μπόατενγκ
«Τα ίδια Παντελάκη μου» είναι μια μόνο από τις πολλές εκφράσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στον «Δικέφαλο». Τα οικονομικά προβλήματα μαστίζουν για άλλη μια φορά το σύλλογο της συμπρωτεύουσας χωρίς όμως οι παίκτες να δείχνουν επηρεασμένοι από αυτές τις εξελίξεις, που πάντως προχώρησαν σε αποχή από τις προπονήσεις, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα στους διοικούντες. Επιθετικά δείχνει καλά στοιχεία (31 τέρματα), ενώ έχει γνωρίσει δύο «βαριές» ήττες, από τον Ολυμπιακό με 4-2 στην Τούμπα και 4-0 από τον... αιώνιο αντίπαλό του, Αρη. Στο μεταγραφικό μέρος, ο ΠΑΟΚ «έχασε» τον Καμπς λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων, που όμως δεν είχε προσφέρει τα αναμενόμενα. ΗΡΘΑΝ: Φουτσίνι (ΠΑΣ Γιάννενα), Οκορόντσα (ελεύθερος) ενώ ανανέωσε το συμβόλαιό του ο Κόβιτς. ΕΦΥΓΑΝ: Καμπς (Βελέζ), Σαμοτούλσκι (δανεικός Ζαλσκ), Αναστασόπουλος (Ξάνθη), Σαλπιγγίδης (δανεικός Καβάλα), Οκορόντσα (δανεικός Λάρισα).

ΑΕΚ

Μακριά από τον καλό της εαυτό τελείωσε τον α` γύρο η ΑΕΚ. Μάλιστα εκτός από τον αποκλεισμό της από το κύπελλο με το βαρύ 6-1 από τον Ολυμπιακό, άλλαξε τεχνικό (Σαβέφσκι και Γκέραρντ διαδέχτηκαν τον Γιάννη Παθιακάκη) και τώρα ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Η τέταρτη θέση που είχε καταλάβει η «Ενωση» στον βαθμολογικό πίνακα με τη συμπλήρωση της 15ης αγωνιστικής δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια ομάδα που βρίσκεται συνέχεια στο παιχνίδι του τίτλου. Αυτό που παρηγορεί κάπως τους «κιτρινόμαυρους» είναι η πρόκριση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, που όμως έφερε στον δρόμο της την Μπαρτσελόνα. Στον αγωνιστικό τομέα, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν να στερούνται από σταθερότητα ειδικά με τις ήττες από τους «μικρούς» Καλαμάτα και Πανιώνιο, αλλά και από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.. Στα μεταγραφικά, η «Ενωση» ενισχύθηκε, κυρίως, αμυντικά με «μεγαλύτερο» όνομα αυτό του Μεντίνα από την Μπόκα Τζούνιορς. ΗΡΘΑΝ: Κόλα (ΠΑΟ), Ρούσεφ (Αιγάλεω), Γεωργέας (Καλαμάτα), Μεντίνα (Μπόκα Τζούνιορς) Πίτος (Νάουσα). ΕΦΥΓΑΝ: Κάλβο (Καλαμάτα), Ντόντσεφ (Σπάρτακ Βάρνας), Ρούσεφ (δανεικός Αθηναϊκό).

ΗΡΑΚΛΗΣ

Δυνατά από την αρχή έμοιαζε να είναι το σύνθημα που είχε δώσει ο Γιάννης Κυράστας στους παίκτες του, καθώς στην αρχή του πρωταθλήματος ο Ηρακλής έδειχνε... τα δόντια του. Αυτό όμως που φαίνεται πως ξέχασε να τους πει ήταν και για τη συνέχεια καθώς κάπου στα μέσα του α` γύρου ο δρόμος για την επιτυχία ήταν αρκετά δύσκολος και πολλές φορές αδιάβατος. Τα όπλα του «Γηραιού» είναι δύο: η έδρα του και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερς. Το Καυταντζόγλειο από την άλλη μοιάζει με φρούριο, καθώς μόνο ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να φύγει νικητής και γενικά με βαθμούς. Οσον αφορά την επίθεση και την άμυνα του Ηρακλή κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα, οι «κυανόλευκοι» δεν έχουν γευτεί τη χαρά του γκολ στα πρώτα 45 λεπτά. Ενίσχυση ουσιαστική δεν έγινε καθώς το καλοκαίρι πολλά ήταν τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη. ΗΡΘΑΝ: Νεμπεγλέρας (Πανηλειακός), Αλεξόπουλος (Ηρακλής). ΕΦΥΓΑΝ: Τσάγκαρης (Πανιώνιος), Νιστρόι (Γούλβς).

ΙΩΝΙΚΟΣ

Μια από τις ομάδες που έκλεψαν την παράσταση στον α` γύρο. Ο Ολεγκ Μπλαχίν απέδειξε ότι έχει δημιουργήσει ένα καλό σχήμα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά για τα δεδομένα του Ιωνικού και εύκολα ή δύσκολα έφτανε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο στόχος που προβάλλει ο τεχνικός της ομάδας είναι η παραμονή, αλλά όπως είναι αντιληπτό, μετά από την εμφάνιση στους πρώτους 15 αγώνες, τίθεται και θέμα Ευρώπης. Τα αποτελέσματά του αξιοζήλευτα από τους υπόλοιπους καθώς σε δύο αγώνες, με Ηρακλή και ΠΑΟΚ έχει αποσπάσει την ισοπαλία με 2-2 ενώ από την άλλη, είναι η μόνη ομάδα που κατόρθωσε και πήρε βαθμό στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό (3-3) στην αγωνιστική των ισοπαλιών. Ο τεχνικός, πάντως, την ομάδας επιμένει σε αυτό το σχήμα και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ του συλλόγου. ΗΡΘΑΝ: Οφρυδόπουλος (ΠΑΣ Γιάννενα) ΕΦΥΓΑΝ: Λεντέσμα, Στογιάνοφ (ελεύθεροι), Γκίτκος (ΠΑΣ Γιάννενα).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο σύλλογος της Καισαριανής αποτελεί την εταίρα ομάδα- έκπληξη του α` γύρου. Με τον Σπύρο Λιβαθηνό να είναι ο μακροβιότερος προπονητής από όλες τις ΠΑΕ, έδειξε μια σταθερότητα που τον κράτησε στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην έδρα του προσπαθεί και πολλές φορές τα καταφέρνει να παίρνει τη νίκη αλλά στις εξόδους του ο Εθνικός Αστέρας δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης. Πάντως αίσθηση είχε προκαλέσει το 2-2 με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και το 1-0 επί του Αρη. Οι μεταγραφικές κινήσεις του χειμώνα ήταν αρκετές, εννέα για την ακρίβεια, πράγμα που όπως πιστεύουν οι διοικούντες και η τεχνική ηγεσία θα αλλάξει το σκηνικό προς το καλύτερο. ΗΡΘΑΝ: Τσαλίκης, Κοζανίτης (ΠΑΣ Γιάννενα), Δερμιτζόγλου (Πανιώνιος), Νεντέλκοβιτς, Σέγγος (Ελευσίνα), Θ. Τόλλιος (Βέροια), Κιούρκος (Λεωνίδιο), Λατίφ (Ζέμπρεντατς), Μίμπο ( ελεύθερος), Σκοπελίτης (Λάρισα) ΕΦΥΓΑΝ: Κιούρκος (Μαρκό), Κικιδάκης, Μπονταΐτης (δανεικοί Ελευσίνα), Ν. Τόλλιος (ελεύθερος), Αλεξούδης, Μαρινάκης (ΟΦΗ), Φρόντζος (Απόλλωνας).

ΑΡΗΣ

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Πάνω σε αυτό το ρητό προσπάθησαν να κινηθούν οι «κίτρινοι» του Μπάμπη Τεννέ εντυπωσιάζοντας το φίλαθλο κοινό του ποδοσφαίρου τις πρώτες αγωνιστικές απέναντι στον Παναθηναϊκό (2-2) και στον ΠΑΟΚ (4-0). Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς για 5 αγωνιστικές αγνοούσε τη χαρά της νίκης. Από τα θετικά στον Αρη είναι το γήπεδο Χαριλάου, που είναι μια από τις δυνατές έδρες καθώς εκεί έχει γνωρίσει την ήττα μόνο μια φορά (από τον Ηρακλή 2-0). Οι κακές εμφανίσεις στη μέση του α` γύρου, κράτησαν την επιθετική γραμμή σε πολύ χαμηλά επίπεδα (16 τέρματα) όσο περίπου δέχτηκε ο Κατεργιανάκης (18), που δεν έλειψε στιγμή από την εστία του Αρη. Στις μεταγραφές του χειμώνα, οι «κίτρινοι» εμφανίστηκαν ελάχιστα αλλά πραγματοποίησαν δύο σημαντικές μετακινήσεις. Ο Ιλια Ιβιτς γύρισε στην Ελλάδα, όμως τραυματίστηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και θα λείψει για αρκετό καιρό, ενώ απέκτησε, έστω και δανεικό τον Μαροκινό Καρκουρί από την Παρί Σεν Ζερμέν. ΗΡΘΑΝ: Ιβιτς (ελεύθερος), Καρκουρί (δανεικός από Παρί Σεν Ζερμέν) ΕΦΥΓΑΝ: Ανδρεάδης (δανεικός Καλαμαριά).

ΞΑΝΘΗ

Μια από τα ίδια και για την ακριτική ομάδα που έδειξε το καλό της πρόσωπο στην αρχή και μετά έδειξε να αμφιταλαντεύεται. Αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η «αλλαγή φρουράς» στην τεχνική ηγεσία και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα να αντικαθιστά τον Γιώργο Φοιρό. Στον αγωνιστικό τομέα, η νίκη είναι κάτι πολύ σπάνιο στα τελευταία παιχνίδια της Ξάνθης καθώς σε 8 αγώνες, νίκησαν μόνο μια φορά (1-0 τον Αθηναϊκό). Επιθετικά έχει το αρνητικό ρεκόρ των 9 τερμάτων και μάλιστα δεν έχει σκοράρει από το σημείο του πέναλτι σε δύο εκτελέσεις. Στην ακριτική πόλη ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έφυγαν. Από τους... νεοφερμένους ξεχωρίζει η μετακίνηση του Τούρκου Ορχάν που είναι ο δεύτερος παίκτης από τη γείτονα χώρα που πρόκειται να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. ΗΡΘΑΝ: Αναστασόπουλος (ΠΑΟΚ), Σμαλίοβιτς, Ντόμπρικ, Γιορντάν (ελεύθεροι), Ορχάν (Κοταέλι σπορ), Καούνος (Κοζάνη), Λεπτοκαρίδης (Ιάλυσος), Πέτρου (επέστρεψε από Αιγάλεω) και ανανέωσε το συμβόλαιό του ο Ζαπρόπουλος. ΕΦΥΓΑΝ: Καλύκας (Πατραϊκός), Βερόν, Σοάρες, Γκέλερτ, Πελτεκίδης, Τάνιελτον (ελεύθεροι), Ντικουμέ (Ελευσίνα), Μάντσεν (Λίβινγκστον), Τσουβαλίδης, Καλπακίδης (δανεικός Κοζάνη)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η μαχητικότητά του είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Πανιωνίου. Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης θέλει να κάνει τη ζημιά στους αντιπάλους του όμως εκτός έδρας δεν έχει νικήσει ούτε μια φορά. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αρη όσον αφορά την επίθεση και την άμυνα (15-18) ενώ κάτω από την εστία του ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος που παρεμπιπτόντως δεν έχει λείψει ούτε «στιγμή» από το πρωτάθλημα, ίσως να είναι ο πιο σταθερός τερματοφύλακας στην κατηγορία. Από τα αξιοσημείωτα στους αγώνες του Πανιωνίου ήταν αναμφισβήτητα το παιχνίδι με τον ΠΑΣ όπου χρειάστηκε τρεις φορές να διεξαχθεί για να ολοκληρωθεί. Στη Νέα Σμύρνη θα βρεθούν αρκετοί νέοι παίκτες καθώς είναι από τις λίγες ομάδες που ανοίχτηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. ΗΡΘΑΝ: Τσιμόπουλος (Παναιγιάλειος), Τσάγκαρης (Ηρακλής), Γιαννόπουλος, Αμπελά (Καβάλα), Ρανκουέλ, Μπενκουάρ (ελεύθεροι), Λεράντ (δανεικός Μπ. Λεβερκούζεν), Παρασκευΐδης (ερασιτέχνες ΑΕΚ). ΕΦΥΓΑΝ: Δερμιτζόγλου (Εθν. Αστέρας), Κωνσταντινίδης (Κέρκυρα), Σοκολόφσκι (Λαμία), Πακάλτσης, Παπαβασιλείου (Νίκη Βόλου), Παλαμαράς (δανεικός Καλαμάτα)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Η σταθερότητα είναι το βασικό στοιχείο για την Παναχαϊκή του α` γύρου. Η ομάδα της Πάτρας αν και άτυχη στο τέλος τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον ΠΑΟΚ (1-2) δείχνει να έχει τις δυνάμεις να παραμείνει στην κατηγορία. Η νίκη, βέβαια, είναι κάτι το άγνωστο εκτός έδρας καθώς έχει αποσπάσει 3 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί 4 φορές. Πάντως, η αισιοδοξία δε λείπει για τη συνέχεια, αφού στο τέλος του γύρου βρίσκονται σε αγωνιστική «φόρμα» κάτι που απέδειξαν και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του β' γύρου. Ο Σολάκης έχει μαζέψει τα... φώτα επάνω του, καθώς αποτελεί την πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες εστίες με τα 9 τέρματα που έχει πετύχει. Οσον αφορά τις μεταγραφές, η Παναχαϊκή φάνηκε να μην τις έχει ανάγκη καθώς ένας ήρθε και ένας έφυγε. ΗΡΘΑΝ: Μαρίνο (ελεύθερος) ΕΦΥΓΑΝ: Μέγιακ (ελεύθερος)

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν τα πράγματα για την ομάδα του Πύργου. Ο Πανηλειακός σε 15 αγώνες έχει συλλέξει μόλις 14 βαθμούς και το μέλλον φαίνεται αβέβαιο. Χαρακτηριστικό της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα είναι οι συνεχόμενες αλλαγές στην τεχνική ηγεσία του Πανηλειακού με τον Ζλάτκο Κρμπότιτς να έχει τις τύχες του συλλόγου στα χέρια του. Οι επιθετικοί φαίνεται πως έχουν σιγήσει καθώς έχουν πετύχει μόλις 11 τέρματα ενώ η άμυνα κάπως σε καλύτερη κατάσταση (22). Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη νίκη σημειώθηκε την 10η αγωνιστική απέναντι στον Εθνικό Αστέρα. Προτεραιότητα στους Γιουγκοσλάβους έδειξαν πάντως οι διοικούντες και η τεχνική ηγεσία του Πανηλειακού καθώς τρεις στους τέσσερις παίκτες που αποκτήθηκαν είναι από τη γείτονα χώρα. ΗΡΘΑΝ: Μιλίνκοβιτς, Μπόσανατς (Ερυθρός Αστέρας), Γκαβρίλοβιτς (ελεύθερος), Κόλτσης (Καβάλα) ενώ ανανέωσαν οι: Κουτσόπουλος, Γκαλαμέλος. ΕΦΥΓΑΝ: Νεμπεγλέρας (Ηρακλής), Λούκιτς, Πις (ελεύθεροι), Ζιάκας (Ακράτητος), Αλμανίδης (Προοδευτική).

ΟΦΗ

Η απογοήτευση είναι το μόνο συναίσθημα που μπορεί να επικρατεί στον ΟΦΗ. Ο σύλλογος του Ηρακλείου από την Ευρώπη όπου... σύχναζε, οδεύει από το κακό στο χειρότερο καθώς σε 15 αγώνες συγκέντρωσε μόλις 11 βαθμούς. Με μόλις δύο νίκες στο ενεργητικό του το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο πράγμα που απέδειξε πως η μετά Γκέραρντ εποχή δε θα είναι τόσο αισιόδοξη. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην Κρήτη είναι πως οι Γιάννης Σαμαράς και Γρηγόρης Τσινός διαδέχτηκαν κακήν κακώς τον Αριστείδη Βασιλείου και πλέον πιστεύουν πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Στα μεταγραφικά ξεχωρίζουν οι επιστροφές των Κιάσσου, Μαρινάκη και Αλεξούδη ύστερα από χρόνια στον ΟΦΗ ΗΡΘΑΝ: Μαρινάκης, Αλεξούδης (Εθνικός Αστέρας), Κιάσσος, Σιπνιέφσκι, Σίμος (ΠΑΟ), Λογαράς (Καβάλα). Σταυρακάκης, Δερμιτζάκης ΕΦΥΓΑΝ: Γεωργιάδης (ελεύθερος).

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η άνοδος από την Α' Κατηγορία στην Εθνική Κατηγορία δε συνοδεύτηκε από όνειρα και τυμπανοκρουσίες. Αντίθετα ο σκεπτικισμός ήταν αυτός που επικρατούσε στους «λόρδους» κάτι που συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Ο Τάσος Χατζηαγγελής ανέλαβε για άλλη μια φορά την τεχνική ηγεσία του συλλόγου ύστερα από την απομάκρυνση του Νίκου Κόβη. Στον αγωνιστικό τομέα η άμυνα δεν παρουσιάζει και το καλύτερό της πρόσωπο σε αντίθεση με την επίθεση που ο Παπανδρέου είναι η επιθετική αιχμή των «λόρδων». Νέο «σπίτι» τους τον Αθηναϊκό έκαναν 10 ποδοσφαιριστές ενώ οι μισοί έφυγαν για να βρουν την τύχη τους αλλού. ΗΡΘΑΝ: Ρούσεφ (δανεικός ΑΕΚ), Μοντενέρι (δανεικός Περούτζια), Πλατάκη (Καλαμαριά), Κοσυφολόγος, Λιάο (Καλαμάτα), Προβατάς (δανεικός Αιγάλεω), Σαμαράς, Καραϊσαρίδης (Καβάλα), Σκύβαλος (Αγ. Νικόλαος), Μητρογιάννης (επέστρεψε από Αστέρα Ζωγράφου). ΕΦΥΓΑΝ: Σελίνιο, Παπάς, Καρντόσο (ελεύθεροι), Καρύδης (Χανιά), Μασούρας (Δόξα Βύρωνα).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ατυχη μπορεί να χαρακτηριστεί η ομάδα της Ηπείρου καθώς έχει χάσει βαθμούς στο τελευταίο λεπτό. Οι παίκτες του «Αγιαξ της Ηπείρου» δείχνουν πως προσπαθούν για το καλύτερο και αυτός ίσως να είναι ο λόγος που οι φίλοι της ομάδας βρίσκονται στο πλευρό τους σε κάθε παιχνίδι. Ο ΠΑΣ με το επιθετικό στιλ έχει σκοράρει σε 13 αγώνες, ενώ έχει γευτεί τη νίκη δύο φορές (με 3-1 τον Αθηναϊκό και 4-3 στην Καλαμάτα την ομώνυμη ομάδα). Το κλειδί, πάντως, για την άσχημη βαθμολογική θέση του «Αγιαξ» είναι η ψυχολογία της άμυνας στα τελευταία λεπτά καθώς η εστία έχει παραβιαστεί 29 φορές. Από τη μεταγραφική περίοδο δεν μπορεί κανείς ακόμα να πει ότι ενισχύθηκε σημαντικά καθώς δεν ήταν λίγοι και αυτοί που έφυγαν από την πόλη των Ιωαννίνων. ΗΡΘΑΝ: Ουρμπάν, Μπούκλια (ελεύθεροι), Κάκογλου (Παναιτωλικός), Ρούις (Μουνισιπάλ), Χουτζάτσε (Κουταϊσι), Γκίτκος (Ιωνικός) ΕΦΥΓΑΝ: Τσαλίκης, Κοζανίδης (Εθν. Αστέρας), Οφρυδόπουλος (Ιωνικός), Μανώλης, Λιπατίν (ελεύθεροι), Σεϊτερίδης (ΠΑΟ), Φουτσίνι (ΠΑΟΚ).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μια νίκη σε 15 αγώνες δεν μπορεί να είναι και ό,τι καλύτερο για μια ομάδα της Εθνικής Κατηγορίας. Αυτό συμβαίνει και με την Καλαμάτα, αφού η νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1 για την 7η αγωνιστική μπορεί να έκανε πολλούς να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την πορεία της ομάδας, όμως η συνέχεια τους έκανε να σιωπήσουν. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να πιστεύουν πως ο Βασίλης Γεωργόπουλος θα τα καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στην παραμονή αν και κάτι τέτοιο φαίνεται πολύ δύσκολο. Σημαντική απώλεια για τη «Μαύρη Θύελλα» ήταν η μετακίνηση του Μπόατενγκ στον Παναθηναϊκό αλλά η ενίσχυση από τους Κάλβο και Μαχαιρίδη ίσως να καλύψει το κενό του. ΗΡΘΑΝ: Μαχαιρίδης (δανεικός Μπενφίκα), Κάλβο (ΑΕΚ), Γκράνια (Στάνταρ Λιέγης), Παλαμαράς (δανεικός Πανιώνιος ) ΕΦΥΓΑΝ: Μπόατενγκ, Δασκαλάκης (Παναθηναϊκός), Γεωργέας (ΑΕΚ), Αλεβίζο (Ολυμπιακός Βόλου) Κοσυφολόγος (Αθηναϊκός)


Πέτρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ