Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΟΙΟ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»
«Εμεινε» από κύρια μηχανή εν πλω

Ταλαιπωρία περίμενε τους 350 επιβάτες του υπερήλικου και όπως όλα δείχνουν υποσυντήρητου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» της εταιρείας ΝΕΛ, όταν το πλοίο, χτες τα ξημερώματα, καθώς ταξίδευε από Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», με έτος κατασκευής το 1975, απέπλευσε προχτές από τον Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι προχτές το απόγευμα οι ναυτεργάτες του βρίσκονταν στον καταπέλτη κρατώντας το πλοίο ακινητοποιημένο, όπως και οι συνάδελφοί τους του οχηματαγωγού «ΚΟΛΟΣΣΟΣ», που ανήκει στην ίδια εταιρεία, διεκδικώντας την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ακτοπλοΐας 2010 - 2011, την οποία παραβίαζε η εταιρεία, ενώ σε κάθε κινητοποίησή τους οι ναυτεργάτες αναδεικνύουν και αιτήματα που αφορούν την αξιοπλοΐα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στα πλοία. Στήριγμα των ναυτεργατών ήταν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που βοήθησαν να αποτραπεί η επιχείρηση τρομοκρατίας που έφτασε να «στήσει» η ΝΕΛ επιστρατεύοντας περίπου 30 τραμπούκους - οι οποίοι εμφανίστηκαν ως ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι - για να διώξουν τους ναυτεργάτες από τον καταπέλτη. Η αποφασιστικότητα των ναυτεργατών ανάγκασε την εταιρεία να εφαρμόσει τη ΣΣΕ.

Λόγω της βλάβης το πλοίο κατέπλευσε τελικά στο λιμάνι της Χίου στις 8.50 και με 4 ώρες καθυστέρηση. Ενώ οι επιβάτες με προορισμό τη Μυτιλήνη έμειναν «αμανάτι» στο λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ