Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Πλημμύρισε «ελπίδα» χτες το απόγευμα το Σύνταγμα. Ελπίδα και βεβαιότητα ότι ο λαός θα πει την τελευταία λέξη, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα του και στην κάλπη. Η χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ αποτέλεσε μια καθοριστική παρέμβαση στις εξελίξεις, από τη σκοπιά του λαϊκού παράγοντα, ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλα τα λαϊκά στρώματα, για συμμαχία, συμπόρευση και πιο αποφασιστική δράση, για να χαλάσουν τα σχέδια της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, που θέλουν να ξεγελάσουν, να ενσωματώσουν τη δίκαιη αγανάκτησή του. «Αν δεν πέσει σήμερα η κυβέρνηση, να τη ρίξουμε εμείς!», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους εργαζόμενους, τους νέους, κάθε άνθρωπο του μόχθου να πιστέψει στη δύναμή του, να συμπορευτεί με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, για μονομερή διαγραφή του χρέους.

Η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι γέμισαν ασφυκτικά με χιλιάδες κομμουνιστές, φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, νέους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, από κάθε γωνιά της Αθήνας. Λαϊκούς ανθρώπους που συμπορεύονται χρόνια με το ΚΚΕ ή τώρα συντονίζουν την περπατησιά μαζί του. Ηδη από νωρίς, πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί μπροστά από την εξέδρα και στα γύρω πεζοδρόμια. Ο ερχομός των προσυγκεντρώσεων, ο μεγάλος όγκος τους, γίνονταν αντιληπτός πριν ακόμα φτάσουν στην πλατεία, από τα συνθήματα που αντηχούν από τους γύρω δρόμους, σαν μια φωνή: «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Ληστεύουν το λαό για την πλουτοκρατία, έξω απ' της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία». Ακόμα και όταν τα πρώτα μπλοκ κατέκλυσαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα, χιλιάδες διαδηλωτές συνέχιζαν να φτάνουν ασταμάτητα από τη Σταδίου και τη Φιλελλήνων, σχηματίζοντας ένα δάσος από κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν. Τα πανό καλούσαν το λαό «να μην υποκύψει στον εκβιασμό. Αντεπίθεση - εκλογές τώρα!», ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται η ανάγκη να αποδυναμωθούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Οσο εξελισσόταν η συγκέντρωση, αποτυπωνόταν με κάθε τρόπο, με ένταση και αισιοδοξία, η λαϊκή οργή και η αποφασιστικότητα οι κομμουνιστές και όσοι συμπορεύονται μαζί τους, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, για να συντρίψει ο λαός τα δόκανα που του στήνουν. Να φτάσει ως την τελική νίκη, στην οριστική απαλλαγή από τους δυνάστες του πλούτου και του τόπου. Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξελίχθηκε σε έναν ζωντανό «διάλογο» με τους συγκεντρωμένους, με καθαρή και ξάστερη κατάληξη: «Να κυβερνήσουν τώρα οι εργάτες και όχι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και τώρα μάχη με το ψηφοδέλτιο! Να φτάσει παντού! (2024-05-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2023-05-05 00:00:00.0)
Ενισχύουμε οικονομικά το ΚΚΕ για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη (2019-06-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2015-08-28 00:00:00.0)
Παρακαταθήκη για τη συνέχεια (2010-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ