Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» ΕΒΕΑ
Εξι στους δέκα τρέμουν την ανεργία

Εξι στους δέκα εργαζόμενους φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους μέσα στο 2012. Αυτό αποτυπώνεται στο «οικονομικό βαρόμετρο» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ), που πραγματοποίησε για λογαριασμό του η Alco σε δείγμα 1.000 ατόμων, απ' όλη τη χώρα, εκτάκτως αυτή τη φορά στις αρχές του μήνα Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «φοβάστε ότι το 2012 μπορεί να χάσετε τη δουλειά σας», το 64% απάντησε «ναι», το 33% «όχι», ενώ δεν απάντησε το 3% των ερωτηθέντων. Στις απαντήσεις αποτυπώνεται με ενδεικτικό τρόπο η ανασφάλεια και η αγωνία που βιώνουν οι εργαζόμενοι ότι από μέρα σε μέρα θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων όσο βαθαίνουν η κρίση και η φτώχεια για την πλειοψηφία του λαού.

Στην ίδια έρευνα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν εάν «πιστεύουν ότι η συμφωνία της 26ης Οκτώβρη θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία ή θα προκαλέσει μεγαλύτερη ύφεση». Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την άγρια προπαγάνδα που γίνεται τις τελευταίες μέρες από τα περισσότερα αστικά κόμματα για το ρόλο της συγκεκριμένης συμφωνίας, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων, το 53%, απάντησε ότι θα οξύνει την «ύφεση», ενώ μόνο το 18% φέρεται να πιστεύει ότι θα οδηγήσει σε «ανάκαμψη».

Τέλος, στην ερώτηση εάν γνωρίζουν «το περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης», οι ερωτηθέντες απάντησαν «όχι» σε ποσοστό 57% , «μέρος της» σε ποσοστό 34% , «ναι» το 6% και δεν απάντησε το 3%.

Στην πραγματικότητα, αυτό που μπορεί κανείς να δει από την πρώτη ανάγνωση των απαντήσεων που δόθηκαν, είναι η συσκότιση που σκόπιμα και συντονισμένα συντηρούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου γύρω από τις βάρβαρες επιπτώσεις των πολιτικών που όλα μαζί βάζουν πλάτες να προωθήσουν για τη στήριξη των κερδών της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ