Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Ζητούν εξαίρεση από το χαράτσι στα ακίνητα

Εναντίον της υπουργικής απόφασης, που «αυθαίρετα» δεν εξαιρεί τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων από την καταβολή του τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, καταφέρεται η Συνομοσπονδία του κλάδου. Κάνει, μάλιστα, λόγο για «πλήρη αντίθεση» της απόφασης με όσα προβλέπει ο νόμος και θεωρεί ότι η εξαίρεση μόνο των ξενοδοχείων και των κάμπινγκ από το χαράτσι με την «παράνομη» αυτή απόφαση, σημαίνει την «υφαρπαγή του εισοδήματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων».

Η Συνομοσπονδία, που συμμετέχει και στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), παραγνωρίζοντας ότι σ' αυτόν κυριαρχούν τα μεγάλα τουριστικά συμφέροντα, «έπεσε από τα σύννεφα» χωρίς λόγο, αφού η πολιτική που υλοποιείται και αυτή που συνδιαμορφώνεται από κυβέρνηση και ΣΕΤΕ, εξυπηρετεί απόλυτα στοχευμένα τα συμφέροντα των μεγάλων του τουριστικού κλάδου.

Στην ανακοίνωσή της, σημειώνει ακόμη ότι «καταγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών για αποφάσεις "δύο ταχυτήτων" που βάλλουν κατά του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων και οδηγούν σε απόγνωση τους 40.000 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Η Συνομοσπονδία στηλιτεύει την τακτική της παρερμηνείας του νόμου και αποδοκιμάζει την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, προειδοποιώντας για δυσμενείς συνέπειες στην περιφερειακή οικονομία της χώρας, την οποία χρόνια τώρα στηρίζουν οι επιχειρήσεις - μέλη της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ