Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγρια τοκογλυφία με το κρατικό χρέος

Πανάκριβα συνεχίζει να δανείζεται το ελληνικό κράτος, κάθε φορά που προχωρά σε άντληση ρευστότητας μέσω της έκδοσης των ασφαλών, ως προς την εξόφληση στη λήξη τους, βραχυπρόθεσμών τίτλων διάρκειας μικρότερης του ενός έτους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, το υπουργείο Οικονομικών άντλησε στη χτεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ, με τοκογλυφικούς όμως όρους, καθώς το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,89%, έναντι 4,86% που είχε ανέλθει στην αμέσως προηγούμενη έκδοση.

Για να γίνει κατανοητό το ύψος της συντελούμενης ληστείας από τους λεγόμενους Βασικούς Διαπραγματευτές, τις ελληνικές και ξένες τράπεζες που λεηλατούν τον ελληνικό λαό, μέσω της αγοράς κρατικού χρέους, αναφέρουμε ότι το επιτόκιο που πληρώνει το γερμανικό δημόσιο στις εκδόσεις μακροπρόθεσμων τίτλων (ομόλογα) για τη χρηματοδότηση του κρατικού χρέους, κινούνται στην περιοχή του 2%.

Το ποσό του δανείου των 1,3 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων που καθίστανται ληξιπρόθεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ