Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο «ALTER»

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER». Χτες, οι δημοσιογράφοι, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προχώρησαν σε 6ωρη στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα, ενώ σήμερα έχει κηρυχτεί 6ωρη στάση εργασίας από τις 6 το πρωί με 12 το μεσημέρι. Αντίστοιχη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες από τις 5 το απόγευμα οι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού με απόφαση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ. Την ώρα της στάσης εργασίας, οι τεχνικοί πραγματοποίησαν συνέλευση, κατά την οποία αποφάσισαν τις επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Σήμερα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέλευση στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ALTER. Στο μεταξύ, οι δημοσιογράφοι προετοιμάζονται - με προηγούμενη απόφαση συνέλευσής τους - σε επίσχεση εργασίας.

Την ίδια στιγμή που το σύνολο των εργαζομένων παραμένει απλήρωτο επί μήνες ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Γιώργος Κουρής, σε μια προσπάθεια να τους εκφοβίσει και να τους τρομοκρατήσει για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, απέστειλε στους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία. Σε αυτό αναφέρει - μεταξύ άλλων - ότι οι «συνεχείς και αδικαιολόγητες απεργίες και στάσεις εργασίας, έχουν τινάξει στον αέρα την προοπτική ευόδωσης της προσπάθειας ομαλής λειτουργίας του σταθμού». Κάνει λόγο για εργαζόμενους που «υποκινούνται άδηλες σκοπιμότητες» και που «εμποδίζουν τους συναδέλφους τους να εργαστούν». Τους κατηγορεί για «δολιοφθορά» και απειλεί ότι όσοι είναι «υπαίτιοι για την απαξίωση του σταθμού και την προκαλούμενη ανυπολόγιστη ζημία, θα πρέπει να έχουν και τις αντίστοιχες ευθύνες».

Οι απειλές δε σταματούν όμως εδώ. Ο Γ. Κουρής απειλεί επίσης ότι θα διεκδικήσει ακόμη και τις περιουσίες τόσο των εργαζομένων «που με παράνομα και εκβιαστικά μέσα δεν αφήνουν πολλούς από τους άλλους να δουλέψουν» όσο και τις «διοικήσεις των επαγγελματικών οργανώσεων στις οποίες (οι εργαζόμενοι αυτοί) ανήκουν».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωση δηλώνει στον Γ. Κουρή και σε κάθε αρμόδιο ότι, θα προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων με κάθε νόμιμο μέσο και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν μη αρμόδιο να περάσει εκβιασμούς και απειλές σε βάρος των εργαζομένων που χειμάζονται - και μάλιστα εξαιτίας τους.

  • Στην κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας από σήμερα στις 5 το απόγευμα για τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, προχώρησε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της δημοσιογράφου Γιώτας Κηπουρού αλλά και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με τα Σωματεία των συνεργαζομένων Ενώσεων καλούν όλα τα μέλη τους, που εργάζονται στα Μέσα του Ομίλου Αλαφούζου, σε κοινή Γενική Συνέλευση, για σήμερα στις 17.00 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στο Νέο Φάληρο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τον Γ. Κουρή (2012-11-20 00:00:00.0)
Εξελίξεις στο ALTER (2012-11-13 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας (2011-11-23 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ (2011-02-19 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε ΜΜΕ (2011-01-25 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο ALTER (2009-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ