Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κωλοτούμπας και επικίνδυνος

Την 1η του Νοέμβρη, ο Γ. Καρατζαφέρης απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μεθοδεύσει το σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας». Ολο το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζητούσε «να πάμε όλοι μαζί, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου». Προχτές, όπως είπε ο ίδιος, αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση, για τη συγκρότηση της οποίας πίεζε επίμονα απηχώντας επιδιώξεις της άρχουσας τάξης. Σύμφωνα με τον ίδιο, απέρριψε την πρόταση να αναλάβει το κόμμα του την αντιπροεδρία και ορισμένα υπουργεία της νέας κυβέρνησης. Η πρώτη του αντίδραση στη συγκυβέρνηση ήταν πανηγυρική: «Αγωνίστηκα 18 μήνες για αυτό το πράγμα, τελικά το δέχτηκαν», δήλωσε. Ακολούθησε η επιφύλαξη: «Αυτός ο γάμος μπορεί να έχει τύχη; Και γιατί να πας κουμπάρος;». Χτες, ζήτησε συνάντηση με Παπανδρέου και Σαμαρά για να συμφωνήσουν από κοινού σε πρωθυπουργό και υπουργούς!

Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα που έχει στηρίξει στο σύνολό της τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ψήφισε το μνημόνιο. Κυρίως, είναι το κόμμα για τις βρόμικες δουλειές των αστών και του πολιτικού τους συστήματος, ο προαγωγός του πιο άθλιου αντικομμουνισμού. Και φαίνεται πως, όντας σε τέτοιες διατεταγμένες υπηρεσίες, φρόντισε ο ίδιος ή ίσως και με υπόδειξη αυτών που τον πατρονάρουν, να μείνει «απ' έξω», για να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά, θεωρώντας ότι η ειδική αποστολή στο χτύπημα και το προβοκάρισμα του λαού, του κινήματος, του ΚΚΕ, θα δυσκόλευε, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια ζήτησε να μπει ξανά ενεργά στο παιχνίδι της συγκυβέρνησης. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν και παραμένει στρατευμένος σε βρώμικες αποστολές, συμβάλλοντας με το ρόλο που του έχουν αναθέσει στην προώθηση της στρατηγικής της άρχουσας τάξης.

Είναι το κόμμα που στέλνει δυνάμεις του στο λεγόμενο «κίνημα της πλατείας», αυτούς που λένε «οι 300 στην κρεμάλα», «οι 300 στο Γουδή». Εχει απειλήσει μέσα στη Βουλή πως θα στείλει κάποιους πολιτικούς στο Γουδή και καλλιεργεί τα πιο αντιδραστικά ένστικτα, εντάσσοντας δυνάμεις του σε προβοκατόρικες ενέργειες, τις οποίες ύστερα καταγγέλλει, κάνοντας τον υπερασπιστή της δημοκρατίας. Είναι επικίνδυνος. Παρά τις συνεχείς και θεαματικές του κωλοτούμπες, ούτε μια στιγμή δεν ταλαντεύτηκε όταν επρόκειτο για το γενικό συμφέρον της πλουτοκρατίας. Ψήφισε το μνημόνιο, αλλά μετά παρίστανε τον επικριτή των μέτρων που αυτό προβλέπει. Και δήλωσε προχτές ο Γ. Καρατζαφέρης: «Εμείς θα στηρίξουμε το εγχείρημα, με 3 απαραίτητες προϋποθέσεις: Οχι πλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οχι παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Οχι στο πλιάτσικο το οποίο θα επιχειρηθεί».

Κοροϊδεύει, φυσικά, το λαό. Ψήφισε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στήνει στα τρία μέτρα όσους αγωνίζονται για καλύτερα μεροκάματα και συντάξεις. Προ ολίγων ημερών συνηγορούσε υπέρ της ανάγκης περαιτέρω καταβύθισης του βιοτικού επιπέδου του λαού: «Να ζήσουμε χωρίς φάρμακα, πετρέλαιο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τόσα άλλα (...) να βάλουμε τα "δύο πόδια μας σε μισό παπούτσι", αλλιώς δε θα μας δώσουν την επόμενη δόση και θα πεθάνουμε στην πείνα»! Καμώνεται τώρα τον έξαλλο για το «πλιάτσικο» της δημόσιας περιουσίας, έσπευσε όμως να τοποθετήσει στέλεχός του στην επιτροπή που θα το διεκπεραιώσει. Μάλιστα, συχνά πυκνά, παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη ο Γ. Καρατζαφέρης στην κυβέρνηση σαν «άνθρωπος της πιάτσας» για το πώς μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά! Ρητορεύει για την εθνική κυριαρχία, αλλά το πρόβλημά του είναι η μονόπλευρη εκχώρησή της και ότι δεν επωφελούνται απ' αυτήν άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ρωσία, Κίνα) πέραν της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ο Γ. Καρατζαφέρης έχει επανειλημμένα αξιώσει να βάλουμε, για παράδειγμα, το ρώσικο στόλο στο Αιγαίο! Οι τακτικισμοί του ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να αποκρουστούν από το λαό. Είναι μέρος αναπόσπαστο του μαύρου μετώπου, που συνθέτουν η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί εκπρόσωποι, με «αρχιμαέστρο» την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία. «Μαύρο» πρέπει να είναι κι αυτό που θα εισπράξει απ' το λαό.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ