Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ουρά της πλουτοκρατίας

Η υλοποίηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων των κομμάτων της πλουτοκρατίας από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που συνέστησαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις προσδοκά ότι θα είναι οι πρώτες προτεραιότητες της, η πλειοψηφία της ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). «Οι καθυστερήσεις δημιουργούν προβλήματα», κινδυνολογούν μεταξύ άλλων τα «παπαγαλάκια» του ευρωμονόδρομου και της οικονομικής ολιγαρχίας του κεφαλαίου. Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τους πολιτικούς της προϊστάμενους στα κόμματα που εκπροσωπούν θέτει ως άμεσες προτεραιότητες την εκταμίευση της 6ης δόσης, την έγκριση του προϋπολογισμού κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης και την έναρξη των διαπραγματεύσεων της νέας δανειακής σύμβασης, που υποθηκεύει παραπέρα τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων για την υλοποίηση των αποφάσεων του Οκτώβρη.

***

Την ίδια στιγμή, ζητάει γενικόλογα μείωση των φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις (στο ίδιο τσουβάλι τα νοικοκυριά, τα μικρομάγαζα, οι αυτοαπασχολούμενοι με το μεγάλο κεφάλαιο) και... υγιές και δίκαιο φορολογικό σύστημα, αποσιωπώντας το γεγονός ότι οι πολιτικές που υποστηρίζει απερίφραστα, είναι ταυτισμένες με τη φορολογική αφαίμαξη και το βάθεμα της φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα.

***

Το... κερασάκι σε όλα αυτά είναι το... σάλπισμα υποταγής του λαού. Κάνοντας ανέξοδα λόγο για «καταστροφικά μέτρα» που έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα, με ανώδυνες και γενικόλογες αναφορές σε «λανθασμένα» φορολογικά μέτρα καταλήγει πως «τούτη τη δύσκολη ώρα» είναι... χρέος των «Ελλήνων εμπόρων» «να στηρίξουν τη χώρα απέναντι στους δανειστές της». Να στηρίξουν, δηλαδή, την πτώχευσή τους για να σωθεί μια μερίδα του κεφαλαίου. «Επιλέγουμε», λένε, «να δώσουμε προτεραιότητα στην κοινωνική συναίνεση, την εργασιακή ειρήνη, την πολιτική σοβαρότητα και την οικονομική σταθερότητα».

***

Απέναντι σ' αυτό το μέτωπο οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι, οι εργαζόμενοι το μόνο χρέος που έχουν είναι να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα και της αντίστασης, να οικοδομήσουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, να μη δώσουν καμία συναίνεση, καμία ανοχή, καμία ειρήνη σαν κι αυτή που ζητούν για το σφαγιασμό της ζωής και των δικαιωμάτων τους. Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και να δυσκολέψουν τα σχέδια της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.


Μ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ