Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Αγωνιστική απάντηση με ισχυροποίηση της συμμαχίας

Την ενίσχυση του μετώπου ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ προκρίνει η Γραμματεία της Συσπείρωσης στο μήνυμά της για το Πολυτεχνείο

Με αφορμή την 38η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), απευθυνόμενη στους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους σημειώνει:

«Η μεγαλύτερη τιμή για την 38η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 1973 είναι το δυνάμωμα της οργανωμένης πάλης ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει το μαύρο μέτωπο που έστησαν η ΕΕ και η τρόικα, με τα κόμματα των μονοπωλίων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., και ο αγώνας για να μη μπορεί η κυβέρνηση συνεργασίας που κατασκεύασαν τα μονοπώλια, να σταθεί στα πόδια της.

Σήμερα, 38 χρόνια μετά ο αγώνας συνεχίζεται με σύγχρονο περιεχόμενο και στόχους. Συνεχής και ανειρήνευτη πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της "νέας" δικτατορίας των μονοπωλίων, με στόχο την ανατροπή τους. Τώρα εκλογές για να πέσει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, που ετοιμάζει νέα αντιλαϊκή επίθεση στο εισόδημα, στη δουλειά και στα δικαιώματα εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.

Οι εκβιασμοί και τα ψέματα για να εξασφαλίσουμε τάχατες την 6ηδόση, ήταν το πρόσχημα στην απαίτηση της ελληνικής και Ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας ώστε να δικαιολογηθεί μια κυβέρνηση ανοιχτής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.. Στόχος τους είναι να υποτάξουν το λαό, ώστε με σκυμμένο κεφάλι να οδηγηθεί στο σφαγείο που ετοίμασαν με τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια της χρεοκοπίας που θα ακολουθήσουν.

Απέναντι σ' αυτό το μαύρο μέτωπο, πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία. Να ορθώσουμε εμπόδια για να χαλάσουμε τα αντιδραστικά τους σχέδια. Η κυβερνητική σύμπραξη φανερώνει τις δυσκολίες και το φόβο τους απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Η ισχυροποίηση της συμμαχίας των αυτοαπασχολούμενων, με την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και το αγωνιστικό κίνημα των σπουδαστών, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, αποκτά τεράστια σημασία για τους αγώνες που έρχονται.

Για την κρίση και τα ελλείμματα υπεύθυνη είναι η δράση των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων και η πολιτική που τους υπηρετεί. Οποιες θυσίες και αν κάνουμε, θα είναι ανώφελες για τους αυτοαπασχολούμενους και την εργατική τάξη, για το λαό γενικότερα. Οποιοι εκσυγχρονισμοί και αν γίνουν στον κρατικό μηχανισμό δεν πρόκειται να βελτιώσουν τη ζωή μας. Οι ανάγκες των μονοπωλίων για μεγαλύτερη κερδοφορία και κυριαρχία, θα οδηγούν σε ακόμα πιο αντιδραστικές "αναδιαρθρώσεις". Θα οδηγούν σε ακόμα πιο αυταρχικά, αντιδραστικά, κατασταλτικά μέτρα και μεθόδους ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Οι εξελίξεις και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και κύρια στην Ιταλία, αποδεικνύουν ότι δεν είναι ούτε προβλήματα διαχείρισης, ούτε χρέους, που αφορά κάποιες μόνο χώρες. Φταίει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Φταίει η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι.

Να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τις απειλές της ντόπιας και Ευρωενωσιακής αστικής τάξης και των κομμάτων της που επιχειρούν να μετατρέψουν τα δικά τους αδιέξοδα σε τρομοκρατικά διλήμματα. Ενα μπορεί να είναι το σύνθημα που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά μας. Εξω απ' την ΕΕ - διαγραφή του χρέους - κάτω η κυβέρνηση - εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ