Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
«Βαρέλι χωρίς πάτο» οι ανάγκες της πλουτοκρατίας

Μέτρα - «γέφυρα» για το 2011, αντιλαϊκό ντελίριο από το 2012

Η κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012, του συνοδευτικού με αυτόν νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ταυτόχρονα με την πλήρη «ανάπτυξη» και όλων των προηγούμενων αντιλαϊκών «πακέτων» μπαίνουν στις άμεσες προτεραιότητες, στην καθημερινή «ατζέντα» του μαύρου κυβερνητικού μετώπου.

Η σφοδρή κλιμάκωση εξετάζεται σε αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, που σε αυτή τη φάση, και για απόλυτα προφανείς λόγους, ομολογούν τς τρανταχτές εμφανιζόμενες αστοχίες στο μάζεμα των φορολογικών εσόδων, τις «αποκλίσεις» που εμφανίζουν τα διάφορα αντιλαϊκά χαράτσια. Μπροστά στο «κούρεμα με την ψιλή» και για τη λεηλασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, έρχονται τώρα να αξιοποιήσουν και την απογείωση του κρατικού χρέους, που οι ίδιοι δημιούργησαν και όπως οι ίδιοι το εμφανίζουν.

Για την εφαρμογή του εγκληματικού σχεδίου, ξαναθυμούνται, βάζοντας στο τραπέζι την «εκταμίευση» της διαβόητης 6ης δόσης, που, να σημειωθεί ότι, όπως και όλες οι προηγούμενες, θα πάει, στο σύνολό της, σε τραπεζίτες και άλλα αρπακτικά, για την «εξυπηρέτηση του χρέους». Οι «αποκλίσεις» που θα εμφανίσουν για το 2011 ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ, ενώ και η κατάθεση του τελικού προϋπολογισμού για το 2012 θα περιλαμβάνει μέτρα πολύ πάνω από τα 11 δισ. ευρώ που έχουν προδιαγράψει στο προσχέδιο προϋπολογισμού.

Στους άμεσους στόχους τους, στις προτεραιότητες της κλιμακούμενης βαρβαρότητας, είναι και τα παρακάτω:

  • Εκδοση υπουργικών αποφάσεων για το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, τόσο στο στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πολιτική που ξεκινά άμεσα για να συνεχιστεί και επεκταθεί στα επόμενα χρόνια. Στο ίδιο «μότο» με τους «προκατόχους» της, η «νέα» κυβέρνηση επιχειρεί να βρει καταφύγιο στις «παρατηρήσεις» για τις... καθυστερήσεις που «διαπιστώνουν» οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί.
  • Εκδοση υπουργικής εγκυκλίου για τη μηνιαία παρακράτηση μισθών και συντάξεων με βάση το κουτσουρεμένο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ. Από τον επόμενο μήνα, μέσα από τον αυξημένο φόρο, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με παραπέρα μειώσεις αποδοχών.
  • Υπουργική απόφαση με τις «προϋποθέσεις» για τη χορήγηση των αναπηρικών συντάξεων, δηλαδή για την καρατόμηση των δικαιούχων, όπως επίσης και για την καρατόμηση των προνοιακών επιδομάτων.
  • Υπουργική απόφαση προκειμένου να μαζεύουν το χαράτσι «αλληλεγγύης», κάθε μήνα, από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή από το Γενάρη του 2012, με αποτέλεσμα την παραπέρα καρατόμηση των αποδοχών σε μηνιαία βάση.
  • Ετοιμη έχουν και την πρώτη φουρνιά από τα λουκέτα σε δημόσιους φορείς (ΕΡΤ, ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΚΕΔ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΥΑΓΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας κ.ά.).
  • Μπαράζ από νέα ληστρικά μέτρα απέναντι στο λαό δρομολογούν με το νέο φορολογικό νομοθέτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το καταθέτουν σε δυο δόσεις, αρχικά με τις αλλαγές στον Κώδικα Βιβλίων Στοιχείων (ΚΒΣ), για να κλιμακώσουν στη συνέχεια (αρχές του 2012) με τον αποχαρακτηρισμό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών τη συρρίκνωση του αφορολόγητου στο χαράτσι «αλληλεγγύης», την κατάργηση του «μειωμένου» συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σε νησιά του Αιγαίου, νέα εξοντωτικά μέτρα απέναντι σε αυτοαπασχολούμενους κ.ά.
  • Και η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν βάζει στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής τους την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης (ΕΓΣΕΕ) και των κατώτατων αμοιβών.
  • Το υπουργείο Οικονομικών «απειλεί» με τη δημοσιοποίηση λίστας φορο-οφειλετών (πάνω από 150.000 ευρώ) και μόνο για φυσικά πρόσωπα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ