Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Εκλογές εν μέσω βαθιάς κρίσης

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Λίγες μόλις μέρες πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στην Ισπανία, την ερχόμενη Κυριακή, και τα επιτόκια των δεκαετών ισπανικών ομολόγων έφθασαν στο 6,27%, προσεγγίζοντας το ιστορικό ρεκόρ του 6,29% του περασμένου Ιουλίου. Νωρίτερα, η οικονομία της χώρας παρουσίασε μηδενική ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο του 2011, υποχωρώντας κατά 0,8%, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η επίσημη ανεργία προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια ανθρώπους, σχεδόν στο 22%.

Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «El Mundo», ο ηγέτης του «Λαϊκού Κόμματος», Μαριάνο Ραχόι, του κόμματος που φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις να βγαίνει πρώτο υποστήριξε πως προτεραιότητά του είναι να στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις αγορές. Εξάλλου, αυτή είναι και η «αποστολή» των κυρίαρχων δυνάμεων, δηλαδή να περιορίσουν τις απώλειες του κεφαλαίου από την καπιταλιστική κρίση, συνεχίζοντας να εφαρμόζουν μια αντιλαϊκή πολιτική με αρνητικές συνέπειες στο λαό και τους εργαζομένους, όπως και οι «σοσιαλιστές».

Εξαιτίας αυτής της πολιτικής, χτες οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία στην Καταλονία ξεκίνησαν διήμερη απεργιακή κινητοποίησης, ενώ την Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μαδρίτης θα πραγματοποιήσουν ακόμα μια 24ωρη απεργία, την 8η από την αρχή της σχολικής χρονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ