Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Διαμαρτυρία των πρώην εργαζομένων στο Τσέρνομπιλ

Οπως μεταδίδει το ρώσικο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ιντερφάξ», στην πόλη Ντονιέτσκ ξεκίνησαν απεργία πείνας 41 πρώην εργαζόμενοι, που εργάστηκαν για τον καθαρισμό της μολυσμένης από τη ραδιενέργεια περιοχής του Τσερνομπίλ. Οπως καταγγέλλουν οι απεργοί πείνας, τα τελευταία χρόνια οι συντάξεις τους μειώθηκαν κατά 5-6 φορές και οι ίδιοι απαιτούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Νικολάι Αζάροφ, καθώς και την αύξηση των συντάξεών τους.

Η συνάντηση της αντιπροσωπείας των απεργών με τον κυβερνήτη της περιοχής και με τον επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας, με τον επικεφαλής περιφερειακής εισαγγελίας δεν έφερε αποτελέσματα. Στο μεταξύ, οι αρχές της Ουκρανίας απειλούν τους απεργούς με ποινικές διώξεις.

«Ξεκίνησαν οι εκβιασμοί, εάν οι απεργοί δε φύγουν από το κτίριο, τότε θα ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των οργανωτών της απεργίας», δήλωσε ο ακτιβιστής Βλαντίμιρ Πετρένκο. Να σημειωθεί, πως τις αρχές Νοεμβρίου μερικές εκατοντάδες πρώην εργαζόμενοι του Τσερνομπίλ εισέβαλαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των συντάξεών τους.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ