Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Μέτρα τώρα για την άθλια κατάσταση στα ΤΕΙ

Ερωτήσεις του ΚΚΕ για τα ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας

Το ΚΚΕ συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την άθλια κατάσταση στα ΤΕΙ. Με Ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του Κόμματος Γ. Μαρίνος, Θ. Παφίλης και Γ. Γκιόκας για το ΤΕΙ Λαμίας, καταγγέλλουν τη μείωση των δικαιούχων σίτισης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Στο ΤΕΙ υπάρχουν περίπου 4.000 σπουδαστές. Μέχρι τώρα μπορούσαν να σιτίζονται δωρεάν περίπου 3.000. Το επόμενο διάστημα, εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, με απόφαση της διοίκησης οι δικαιούχοι θα μειωθούν σε 1.500». Οι βουλευτές υπενθυμίζουν τη σοβαρή μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού (57%) και ζητούν μέτρα για «να διασφαλιστεί η δωρεάν σίτιση όλων των σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας» και για «να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη δημόσια, δωρεάν λειτουργία του ιδρύματος», αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις προσωπικού.

Επίσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος, Γ. Γκιόκας και Γ. Πρωτούλης κατέθεσαν Ερώτηση για το ΤΕΙ Χαλκίδας, αναφέροντας πως αυξάνονται οι ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, σε διοικητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, ενώ σοβαρές είναι οι ελλείψεις και τα προβλήματα σε υλικοτεχνική υποδομή: «Εργαστήρια με πεπαλαιωμένα ή χαλασμένα μηχανήματα, σχεδόν ανύπαρκτα βιβλία και σημειώσεις. Αθλιες συνθήκες υγιεινής επικρατούν στα λιγοστά δωμάτια της εστίας του ΤΕΙ, όπως και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις», τονίζουν οι βουλευτές.

Επίσης, σημειώνουν πως «οι δαπάνες για την καθαριότητα μειώθηκαν κατά 90.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι», ενώ ούτε καν το περσινό ποσό δεν επαρκούσε. Μειώθηκε, επιπλέον, το ποσό που διατίθεται για τη θέρμανση «τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται», ενώ «για τη σίτιση των σπουδαστών διατίθεται το ποσό των 864.000 ευρώ, τη στιγμή που τα έξοδα ανέρχονται σε 1.840.000 ευρώ». Για τις μεταφορές σπουδαστών, τη στέγαση των σπουδαστών που έμειναν εκτός εστίας και τις λειτουργικές δαπάνες της Βιβλιοθήκης δεν υπάρχουν χρήματα.

Οι βουλευτές ζητούν να διατεθούν τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για όλα τα παραπάνω, να διασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών για δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορά και να λυθεί άμεσα το ζήτημα της πρόσληψης του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, όπως και προσωπικού καθαριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ