Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Ξεκίνησε το τουρνουά ποδοσφαίρου για μαθητές

Μαθητές από ανατολικές συνοικίες άνοιξαν το τουρνουά
Μαθητές από ανατολικές συνοικίες άνοιξαν το τουρνουά
Παρέμβαση με πολλούς στόχους και με πρωταγωνιστές τους μαθητές αποτελεί η πρωτοβουλία των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά που αυτό το διάστημα συνδιοργανώνουν τουρνουά ποδοσφαίρου για μαθητές Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Αττικής. Με κεντρικό σύνθημα «Κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά», οι μαθητές στέλνουν επίκαιρο μήνυμα ότι απορρίπτουν τις εξαρτήσεις κάθε μορφής και διεκδικούν το δικαίωμά τους στον αθλητισμό, το οποίο υπονομεύεται από την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, χώρων άθλησης, δωρεάν υποδομών.

Κοντά στους νεαρούς παίκτες βρέθηκε εκ μέρους του παραρτήματος Βύρωνα του ΕΣΥΝ η Πωλίνα Ψαρομηλίγκου και συζήτησε μαζί τους για το πώς η τοξικομανία χρησιμοποιήθηκε διαχρονικά από το καπιταλιστικό σύστημα, για τις καταστροφικές νομοθετικές ρυθμίσεις που έρχονται και το αρνητικό παράδειγμα από τη «νομιμοποίηση» σε άλλες χώρες και συζήτησαν τη διοργάνωση κοινών πρωτοβουλιών ΕΣΥΝ και ΣΑΣΑ στη βάση της κοινής τους θέσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Αλλωστε, η πρόληψη σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά που αφορούν όλο και μικρότερες ηλικίες, κάθε άλλο παρά αποτελεί ζήτημα αιχμής από το σχολείο. «Μας ανοίγουν το δρόμο στη μαστούρα και μας έκλεισαν το δρόμο στην ολόπλευρη μόρφωση», είπε μιλώντας στο «Ριζοσπάστη» ο μαθητής Διον. Γάκης, σημειώνοντας ότι το τουρνουά συναντά την αποδοχή των μαθητών. Τον αγώνα φιλοξένησε το γήπεδο πέντε επί πέντε που βρίσκεται σε έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες της Αττικής, στο άλσος πάνω στην πόλη του Βύρωνα. Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε με νίκη για την ομάδα της Ηλιούπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.mathites.gr και να δηλώσουν ακόμα συμμετοχή στα εξής τηλέφωνα: Δυτικές Συνοικίες:6978.271.793.Κεντρικές Συνοικίες:6978.272.104.Ανατολικές Συνοικίες:6978.271.725.Βόρειες Συνοικίες:6978.271.728.Νότιες Συνοικίες:6978.268.114.Πειραιάς:6978.267.734.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ