Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑ ΤΑ ΕΡΜΑ: «Aπό την πρώτη στιγμή ήταν προφανές ότι η καταβολή έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ένας άδικος και εκβιαστικός τρόπος είσπραξης φόρων. Η ζωή απέδειξε σύντομα ότι μια μερίδα πολιτών αδυνατεί να αποκριθεί σε αυτήν την πιεστική υποχρέωση. Η κοινή λογική λέει ότι οι επόμενες δόσεις πρέπει να αποσυνδεθούν από τους λογαριασμούς ρεύματος και να πληρωθούν μαζί με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει πορεία πριν βρεθούμε μπροστά σε νέο πεδίο κοινωνικής σύγκρουσης» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ: «Η έκτη δόση τείνει να αναχθεί σε μείζον εθνικό θέμα (...) η χώρα και ηγεσία της οφείλουν να ξεχωρίσουν τι είναι αυτή την ώρα μείζον και τι έλασσον. Προφανώς το έλασσον είναι η υπογραφή και το μείζον η εφαρμογή του σχεδίου εξόδου από την κρίση. Αν υποτυπωδώς πιστεύουμε το σχέδιο και δεν θέλουμε να δούμε τη χώρα να πτωχεύει χριστουγεννιάτικα, καιρός είναι να συμφιλιωθούμε με μια ακόμη υπογραφή και να επιμείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Ο ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ: «Η παρουσία ενός τεχνοκράτη των χρηματοοικονομικών στην πρωθυπουργία της χώρας έχει ανησυχήσει πολλούς: φοβούνται ότι ζούμε για τα καλά το τέλος της πολιτικής, ότι περνάμε σε μια φάση κατά την οποία θα εκλέγονται πλέον στην εξουσία τεχνοκράτες οι οποίοι και θα παίρνουν πολιτικές αποφάσεις (...) έως τώρα ο μέσος Ελληνας πολιτικός ήταν βαπτισμένος στο πνεύμα του συνδικαλισμού, άμεσα ή έμμεσα εξαρτώμενος από τα συμφέροντα των συνδικαλιστών εργατοπατέρων (...) Οπως καλά γνωρίζουμε, συνδικαλισμός σημαίνει συντεχνία (...) συντεχνία στην πολιτική σημαίνει μικρόκοσμος, σημαίνει έλλειμμα δημοκρατίας» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΣΦΑΓΗ: «Περίπου 166.000 λιγότεροι εργαζόμενοι θα περιλαμβάνονται στη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας (...) Η εφαρμογή του νέου καταλόγου ξεκινάει, αναδρομικά, από την 1η Νοεμβρίου και οι εργαζόμενοι που θα υπάγονται σε αυτόν υπολογίζονται περίπου σε 365.000 από 531.000 που ήταν μέχρι πρότινος» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ