Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ
Ο εργατόκοσμος απαιτεί κατάργηση των χαρατσιών

Δυναμική μαχητική κινητοποίηση χτες στη ΔΕΗ Μενιδίου και πορεία στους δρόμους της πόλης

Από τη μαζική πορεία που έγινε στους δρόμους του Μενιδίου
Από τη μαζική πορεία που έγινε στους δρόμους του Μενιδίου
Αποφασισμένοι να κάνουν την οργή τους οργανωμένο αγώνα μαζί με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, διατράνωσαν ότι είναι εκατοντάδες εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών Μενιδίου και Φυλής και διαδήλωσαν χτες το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στο κέντρο του Μενιδίου, ενάντια στο χαράτσι για τα σπίτια και γενικότερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων, ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ, ο Σύλλογος Εμποροβιοτεχνών, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ΚΚΕ μαζί με πολλούς αγωνιστές πρωτοστάτησαν στην ενημέρωση στις γειτονιές και στη δημιουργία ομάδων περιφρούρησης ώστε κανένα λαϊκό σπίτι, καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των φορέων που τόνισαν ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του, κανείς δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί από τις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. - κεφαλαίου - ΕΕ. Με το ψήφισμα της συγκέντρωσης, που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους, υπογραμμίζεται: «Συγκροτούμε επιτροπές δράσης, πυρήνες περιφρούρησης γειτονιά τη γειτονιά, σπίτι το σπίτι, κινητοποιούμαστε σε κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος, ξεσηκώνουμε τη γειτονία, επικοινωνούμε άμεσα με τους πυρήνες της Λαϊκής Επιτροπής, τα ταξικά συνδικάτα και σωματεία και απαντάμε δυναμικά: Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός».

Στη συγκέντρωση και στο ψήφισμα εκφράστηκε η αλληλεγγύη και στον ηρωικό αγώνα που δίνουν για 25 μέρες οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», όπως και οι απλήρωτοι εργάτες του «Κατσέλη» που βρίσκεται στην περιοχή και είναι επίσης στην 7η μέρα απεργίας.

Στα πρόσωπα των βιοπαλαιστών εκφραζόταν η οργή και ο θυμός, κάποιες φορές και ο φόβος, όμως από όλους έβγαινε ότι «δεν πάει άλλο». «Δε θα μας πάρουν και τη ζωή», «Καιρός να δείξουμε τη δύναμή μας», «Μπορούμε ενωμένοι να τους κάνουμε να πάρουν πίσω τον άδικο νόμο και τα χαράτσια» ήταν οι κουβέντες που ακούγονταν.

Οι συγκεντρωμένοι, με τα πανό και τα συνθήματά τους, για πάνω από μια ώρα έμειναν μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στα γραφεία της πρώην Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ