Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Δίκες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Στα δικαστήρια σέρνονται οι ελαιοπαραγωγοί και άλλοι αγρότες της Χαλκιδικής για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν το 2009 και το 2010. Δεκάδες αγρότες θα καθίσουν στο εδώλιο σε τρία αγροτοδικεία που έχουν οριστεί να γίνουν στα Δικαστήρια των Νέων Μουδανιών στις 28 Νοέμβρη, στις 12 Δεκέμβρη και στις 9 Γενάρη.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ εκφράζει την αγωνιστική της συμπαράσταση στους αγρότες της Χαλκιδικής και απαιτεί να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων. Καλεί τον εργαζόμενο λαό σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους άδικα δικαζόμενους αγρότες, έξω από τα δικαστήρια τη μέρα της δίκης.

Με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τα νέα αγροτοδικεία εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των "διαπιστευτηρίων" της κυβέρνησης συνεργασίας του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι οξύνεται η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της. Νέα βάρη δισεκατομμυρίων ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις με τα χαράτσια της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ, τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, την αύξηση του ρεύματος που αποφάσισαν, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα με παράλληλη αύξηση του κόστους παραγωγής και ζωής.

Πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση, με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία, με τα συνεχόμενα εκβιαστικά διλήμματα, θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.

Είναι γελασμένη! Ο αυταρχισμός θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του. Πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ