Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δυναμική απάντηση για το χαράτσι στο ΟΑΚΑ

Από την χτεσινή κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι που επιβάλλει η διοίκηση του ΟΑΚΑ σε όσους θέλουν να αθληθούν
Από την χτεσινή κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι που επιβάλλει η διοίκηση του ΟΑΚΑ σε όσους θέλουν να αθληθούν
Δυναμική πρώτη απάντηση στην απόφαση της διοίκησης του ΟΑΚΑ να κάνει πράξη τα κυβερνητικά σχέδια για πλήρη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και να επιβάλει χαράτσι στη χρήση του βοηθητικού γηπέδου στίβου Κ2 σε όσους θέλουν να αθληθούν, έδωσαν χτες με κινητοποίηση στο χώρο του γηπέδου μέλη της Ελληνική Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων και απλός κόσμος που αθλείται στο συγκεκριμένο χώρο.

Πριν λίγες ημέρες, με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΚΑ ειδοποίησε όσους κάνουν χρήση του βοηθητικού γηπέδου Κ2 ότι από την 1η Νοέμβρη η χρήση του θα επιτρέπεται σε όσους πληρώνουν συνδρομή μέσω της κάρτας μέλους. Μια συνδρομή διόλου ευκαταφρόνητη για όποιον θέλει να αθληθεί, αφού για κάποιον ιδιώτη το ποσό φθάνει τα 95 ευρώ (για ένα χρόνο) ενώ η ομαδική συνδρομή (για σωματεία συλλόγους κτλ.) διαμορφώνεται ανάλογα με τα άτομα (π.χ έως 30 άτομα, 85 ευρώ, έως 50 75 ευρώ από 51 και άνω 65 ευρώ).

Επί της ουσίας, η απόφαση της διοίκησης του ΟΑΚΑ παρά τις όποιες δικαιολογίες για το κόστος συντήρησης (τη χρήση των αποδυτηρίων) αποτελεί ένα ακόμη χαράτσι στις πλάτες των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας που τους αναγκάζει να πληρώσουν προκειμένου να αθληθούν καταργώντας ακόμα και το άρθρο 16 του Συντάγματος που μιλάει για το δικαίωμα στην δωρεάν άθληση. Παράλληλα, αποτελεί και το πρώτο βήμα για την εμπορική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων που ο λαός τα πλήρωσε «διπλά και τρίδιπλα» και τη μετατροπή τους σε μια κερδοφόρα επιχείρηση. Εφαρμόζουν τις λογικές της ανταποδοτικότητας ακόμα και στον αθλητισμό καλώντας τη λαϊκή οικογένεια να πληρώσει το κόστος την ώρα που ΠΑΕ και ΚΑΕ που κάνουν χρήση τις έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι τους και δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις αφήνοντας τεράστια χρέη.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Κώστας Σάμιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Αθλητισμού, τόνισε: «Η απόφαση είναι αυθαίρετη και επί της ουσίας καταργεί την ελευθερία του κάθε ατόμου που θέλει να αθληθεί δωρεάν σε ένα χώρο ο οποίος φτάχτηκε με χρήματα του ελληνικού Λαού. Εμείς δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας και σε αυτή την πρώτη αντίδρασή μας ήρθαμε να αναφέρουμε στην διοίκηση του ΟΑΚΑ ότι δε συμφωνούμε με αυτή την απόφαση και τα σχέδια για μετατροπή του χώρου σε "Ντίσνεϊλαντ". Παράλληλα, να τους δηλώσουμε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και ότι θα κορυφώσουμε τις κινητοποιήσεις εάν η απόφαση δεν καταργηθεί. Οι ίδιες κινήσεις έχουν γίνει και αλλού στην Ελλάδα και τις αντιμετωπίσαμε όπως θα αντιμετωπίσουμε και αυτή εδώ την πρόκληση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε βάρος αθλητών, αθλητικών σωματείων και αθλουμένων τα σχέδια παραχώρησης σε ιδιώτες (2022-06-08 00:00:00.0)
Επικίνδυνη απαξίωση, στη «σκιά» των σχεδίων ξεπουλήματος (2019-02-23 00:00:00.0)
Ερμαιο των χρεών... και ο λογαριασμός στους αθλούμενους (2012-02-19 00:00:00.0)
«Δωρεάν άθληση για το Λαό» (2011-11-29 00:00:00.0)
Εκποίηση Ολυμπιακών διαστάσεων (2005-08-14 00:00:00.0)
Κριτήριο η ανταποδοτικότητα (2005-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ