Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολύτιμο όπλο η εντεινόμενη αλληλεγγύη

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και συνεχή αγωνιστικά συνθήματα υποδέχτηκαν οι απεργοί χαλυβουργοί τους αγωνιστές και αγωνίστριες και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που τους επισκέφτηκαν και έκφρασαν την υποστήριξη και αλληλεγγύη της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στον ηρωϊκό αγώνα τους, την παραμονή της πανελλαδικής γενικής απεργίας. «Υποδεχόμαστε τους πατεράδες και τις γιαγιάδες μας, τους Αγωνιστές που πολέμησαν και έδιωξαν τους κατακτητές. Που, με τον ανυποχώρητο αγώνα και τον ηρωισμό τους, μας έμαθαν πώς να παλεύουμε και να νικάμε χωρίς να φοβόμαστε τις δυσκολίες και τις κακουχίες» καλωσόρισε από τα μεγάφωνα τους αγωνιστές ο πρόεδρος των χαλυβουργών μόλις κατέβηκαν από το πούλμαν, προκαλώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα και συνθήματα των απεργών. Η αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παρέδωσε στους απεργούς ποσό 3.000 ευρώ, «συμβολική ενίσχυση για τον αγώνα σας, μαζί με τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας» θα πει ο Γρηγόρης Τουγλίδης, αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Προχτές η Γραμματεία Αρκαδίας της ΠΑΣΥ και το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων βρέθηκαν στις πύλες του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» για να συμπαρασταθούν στους αγωνιζόμενους απεργούς. Η Γραμματεία Αρκαδίας της ΠΑΣΥ προσέφερε στο Σωματείο των χαλυβουργών μεγάλες ποσότητες μήλων και πατάτας και το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων παρέδωσε 300 ευρώ για οικονομική ενίσχυση.

Την αλληλεγγύη τους και την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργατών της «Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου εκφράζουν με αποφάσεις τους, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» προσφέροντας 100 ευρώ για την ενίσχυση του αγώνα τους και ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Ν. Χανίων, προσφέροντας 200 ευρώ αντίστοιχα.

Από όλο τον κόσμο

Συνεχίζουν να καταφθάνουν μηνύματα αλληλεγγύης από όλον τον κόσμο στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» για τον πολυήμερο αγώνα τους, μέσω της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ.

Τα νέα μηνύματα είναι από το ΚΚ Λουξεμβούργου

και το Συνδικάτο COBAS (Ισπανία, «Συνδικάτο Επιτροπών Βάσης»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ