Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου

ΑΓΚΥΡΑ,--

Να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων στο Ιράν ζήτησε από την Τουρκία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα από την Πέμπτη, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη στάση της Τουρκίας όσον αφορά την περίπτωση της Συρίας. Χτες ο Τζ. Μπάιντεν είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο σπίτι του όπου αναρρώνει λόγω επέμβασης.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν είχαν μακρά συζήτηση αναφορικά με την «τρομοκρατία», με έμφαση στην καταπολέμηση του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), περιφερειακά θέματα και ζητήματα διμερών σχέσεων. Συγκεκριμένα όσον αφορά το ΡΚΚ, ο Α. Γκιουλ σημείωσε ότι η συνεργασία Τουρκίας - ΗΠΑ για την καταπολέμησή του θα συνεχιστεί πιο αποφασιστικά.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από την Τουρκία να προχωρήσει σε ζητήματα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα μειονοτικών πληθυσμών, υποστηρίζοντας ότι η Αγκυρα έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό και ζητώντας παράλληλα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, προκειμένου να μην αμαυρώνει την - όπως είπε - εικόνα της Τουρκίας. Την ερχόμενη βδομάδα ο Μπάιντεν πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα και θα έχει συναντήσεις με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου αστικών κομμάτων - πλουτοκρατίας και ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ