Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Επιταχύνει απελάσεις - κυνηγητό - καταστολή

Ταχείες απελάσεις μεταναστών, φακέλωμά τους, αθρόα χρηματοδότηση για παραπέρα εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας και αποδοτικότερο ανθρωποκυνηγητό, φράκτες με υπερσύγχρονα μέσα επιτήρησης και καταστολής στα σύνορα. Ετσι αποτυπώνεται η απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου», όπως την παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής σε διημερίδα της πρεσβείας της Νορβηγίας με θέμα «Ασυλο και Μετανάστευση».

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Στους 10 μήνες του 2011 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Ελλάδα 80.844 χιλιάδες "μη νόμιμοι" μετανάστες που επιχείρησαν "παράνομη" είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα (το αντίστοιχο διάστημα του 2010 συνελήφθησαν 116.248)». Η κυβέρνηση εγκαινιάζει νέο σύστημα έγκυρης πιστοποίησης της ταυτότητας και πραγματικής προέλευσης των μεταναστών (ουσιαστικά διασταύρωση ήδη φακελωμένων στοιχείων). Προβλέπεται επίσης μεταφορά ειδικής τεχνογνωσίας και παράλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού σε στενή συνεργασία και με το μηχανισμό Frontex.

Χιλιάδες αιτήσεις χορήγησης ασύλου λιμνάζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες. 47.000 αιτήσεις μεταναστών παρέλαβε ο Παπουτσής από τον προκάτοχό του στο υπουργείο για να τις ...μειώσει στις 38.000. Ελάχιστοι γίνονται δεκτοί. Αλλωστε «(...)το ΥΠΡΟΠΟ λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο, σε ένα δόγμα απλό. Οσοι έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας και δικαίωμα ασύλου θα το πάρουν στην Ελλάδα (...) Οσοι δεν έχουν το δικαίωμα αυτό, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο και να καλυφθούν μέσα από τη νομοθεσία μας, όσοι είναι δηλαδή παράνομοι οικονομικοί μετανάστες εάν δεν μπορέσουν να βρουν κάποια δουλειά και επομένως να έχουν μια νόμιμη παρουσία, θα πρέπει να φύγουν. Θα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας νέα πογκρόμ σε βάρος προσφύγων.

Συνέχισε λέγοντας ότι υλοποιήθηκαν οι πρώτες επιστροφές «Μαΐου, Οκτωβρίου και βεβαίως ξεκινούν κι άλλες εντός του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, υλοποιείται και το πρόγραμμα ΑΤΤΙCA για τον ταχύτερο επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών που συλλαμβάνονται στη χώρα μας (...) οργανώνονται ειδικές πτήσεις επιστροφών (...) Ηδη, έχουν πραγματοποιηθεί 9 πτήσεις τους τελευταίους μήνες. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται και προχωρά με ταχείς ρυθμούς η δημιουργία αποτρεπτικού εμποδίου (σ.σ: ο διαβόητος φράκτης) στο τμήμα των χερσαίων συνόρων μας με την Τουρκία. Υποστηρικτικά, θα δημιουργηθούν φυλάκια κατά μήκος του φράκτη, και θα αναπτυχθεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα χρήσης ηλεκτρονικών μέσων καταγραφής, δηλαδή κάμερες ασφαλείας και θερμικές κάμερες που θα συμβάλει αποτελεσματικά, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

Τέλος, εξέφρασε ικανοποίηση καθώς εγκρίθηκε από την Κομισιόν χορήγηση 245 εκατομμυρίων ευρώ για τον εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και τη χρηματοδότηση της δημιουργίας νέων Κέντρων Υποδοχής και νέων Υπηρεσιών Ασύλου σε περιφερειακό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ