Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ - ΧΑΝΙΑ
Εξασφαλίστηκε δωμάτιο για σπουδάστρια που κινδύνευε να διακόψει τις σπουδές της

Μετά από κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Το αίτημα για δωρεάν σίτιση και στέγαση είναι σταθερά στον προσανατολισμό των δυνάμεων του ΜΑΣ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Το αίτημα για δωρεάν σίτιση και στέγαση είναι σταθερά στον προσανατολισμό των δυνάμεων του ΜΑΣ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΤΕΙ Χανίων πραγματοποιήθηκε, χτες το πρωί, από τις Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ και του Πολυτεχνείου Κρήτης που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με αφορμή το άμεσο πρόβλημα της στέγασης μιας σπουδάστριας, η οποία δεν μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές, καθώς το οικογενειακό της εισόδημα δεν φτάνει για να καλύψει ούτε τα στοιχειώδη.

Οι φοιτητές απαίτησαν από τη διοίκηση να λυθεί οριστικά το ζήτημα της στέγασης δωρεάν για όλους τους φοιτητές και να δρομολογηθεί άμεσα η ανέγερση φοιτητικής εστίας.

Η απάντηση, μετά από πίεση, ήταν ότι τελικά θα παραχωρηθεί δωμάτιο στη σπουδάστρια έως ότου τελειώσει τις σπουδές της. Το ΜΑΣ με ανακοίνωση του τονίζει ότι αυτή η κατάκτηση είναι σημαντική και αποδεικνύει πως όταν οι φοιτητές και σπουδαστές, που κατάγονται από λαϊκές οικογένειες, παλεύουν οργανωμένα και μαζικά, μπορούν να αποσπούν και κατακτήσεις. «Το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σπουδάστρια είναι γενικευμένο και είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και με τη στήριξη και άλλων πρόθυμων κομμάτων, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας», τονίζουν οι δυνάμεις του ΜΑΣ, καλώντας να δυναμώσει η πάλη μέσα από τις επιτροπές αγώνα, να παλέψουν φοιτητές και σπουδαστές πλάι στους εργαζόμενους γονείς τους για την εξασφάλιση δωρεάν στέγασης - σίτισης - μεταφορών - ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Ούτε ένας φοιτητής να μην παρατήσει τις σπουδές του! Ολοι για έναν και ένας για όλους!», τονίζει το ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ