Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Επανέρχεται με νέους εκβιασμούς

Μαζική παράσταση στη διοίκηση του ΙΚΑ έκαναν χτες ΠΑΜΕ, συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει οικονομικά το Ταμείο

Εξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ
Εξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις που συσπειρώνονται σε αυτό, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης που διαμορφώνει ένα εφιαλτικό περιβάλλον για τα έσοδα της Κοινωνικής Ασφάλισης και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, σύσσωμοι οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν εδώ και τώρα να καταβληθούν τα 12 έως 16 δισ. απώλειες από τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων, να πληρώσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Να καταβληθούν οι οφειλές του κράτους προς το ΙΚΑ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Να αποδοθούν τώρα οι οφειλές της εργοδοσίας. Ούτε μισό ευρώ στους δανειστές και τους τοκογλύφους. Να πληρωθούν τώρα οι συντάξεις σε όλους.

Ο διοικητικής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος δεν ψέλλισε ούτε λέξη για τα ζητήματα που έθεσαν οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι και αρκέστηκε μόνο να δηλώσει ότι οι συντάξεις «και αυτόν τον μήνα θα καταβληθούν κανονικά», εντείνοντας τον εκβιασμό και την τρομοκρατία σε βάρος των ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Παράλληλα, διέψευσε τα περί δανεισμού του ΙΚΑ για να καλύψει τις ανάγκες του Ταμείου, γεγονός που όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές δεν μπορεί να καθησυχάσει κανέναν γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που λένε ψέματα. Αλλωστε, χτες στα θέματα της συνεδρίασης του ΔΣ ήταν και η ανάληψη απόφασης για δάνειο από το Επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ και το Ταμείο της ΔΕΗ ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο διοικητής του ΙΚΑ έχει θέσει ζήτημα στο υπουργείο Εργασίας για σύναψη δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με υποθήκη μελλοντικές εισφορές του Ταμείου και περιουσία του. Κάτι που - σύμφωνα με πληροφορίες - η ηγεσία του υπουργείου το εξετάζει.

Εν τω μεταξύ, χτες και μετά τα δημοσιεύματα για καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων του ΙΚΑ, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση ότι οι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν στις 16 Δεκέμβρη όπως και το κουτσουρεμένο δώρο των Χριστουγέννων.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μετά την παρέμβαση σημειώνει:

«Σήμερα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΙΚΑ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αντιδρώντας στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησής του.

Η δήλωση του Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου: "... ότι το μήνα αυτόν θα πληρωθούν οι συντάξεις αλλά για τον επόμενο δεν γνωρίζω τι θα γίνει..." πρέπει να ανησυχήσει και να κινητοποιήσει όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει: Ν' αφήσουν τα παραμύθια.

Ούτε μισό ευρώ να μην πάει στους δανειστές και στους τοκογλύφους,

Να πληρωθούν τώρα οι συντάξεις σε όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ