Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Οργιο νοθείας και αδιαφάνειας

Ενα άνευ προηγουμένου όργιο νοθείας και αδιαφάνειας, χαρακτηρίζει τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).Τα δύο περιστατικά που έχουν καταγραφεί - το δεύτερο εντοπίστηκε χτες - πλοιάρχων που όταν έφτασαν στην κάλπη ενημερώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή ότι έχουν ήδη ψηφίσει (!), το γεγονός ότι απορρίφθηκε κάθε πρόταση του αγωνιστικού συνδυασμού «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων» (ΔΑΕΠ) για να ληφθούν έστω και τα ελάχιστα μέτρα για τη διαφύλαξη της ελεύθερης έκφρασης των πλοιάρχων, είναι ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού «τα δίνουν όλα» για να εξασφαλίσουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι κομμένο στα μέτρα των εφοπλιστών, επηρεάζοντας ταυτόχρονα τους συσχετισμούς σε ΠΝΟ και ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα ο πλοίαρχος Γ. Φ. στις 14 Νοέμβρη που πήγε να ψηφίσει, είδε έκπληκτος ότι είχε ήδη ψηφίσει! Κατέθεσε στην Επιτροπή αίτηση, αναφέροντας: «Εφόσον μου δηλώσατε ότι ψήφισα, αιτώ να μου χορηγήσετε εγγράφως βεβαίωση του τρόπου συμμετοχής μου στην ψηφοφορία, δηλαδή, αν ψήφισα αυτοπροσώπως ή διά αλληλογραφίας (σσ επιτρέπεται λόγω της φύσης του επαγγέλματος), την ημερομηνία, τον αριθμό ψηφοδελτίου που φαίνεται ότι ψήφισα καθώς επίσης και τον αριθμό του ψηφοδελτίου που μου στείλατε».

Στις 23 Νοέμβρη η Εφορευτική απαντώντας στον πλοίαρχο αναφέρει: «ασκήσατε το δικαίωμα ψηφοφορίας με αλληλογραφία με συστημένη επιστολή. Εάν παρά ταύτα επιθυμείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας αυτοπροσώπως, δύνασθε να ζητήσετε την ακύρωση του ανωτέρω ψηφοδελτίου σας οπότε και θα σας χορηγηθεί άλλο ψηφοδέλτιο για να ψηφίσετε εκ νέου όπως επιθυμείτε», επιβεβαιώνοντας εμμέσως την νοθεία.

Χτες καταγράφτηκε και δεύτερο τέτοιο περιστατικό με τον πλοίαρχο Φ.Β.. Ταυτόχρονα η Εφορευτική δεν επιτρέπει στους υποψήφιους της ΔΑΕΠ να έχουν καμία πρόσβαση τόσο στην κάλπη όσο και σε στοιχεία που αφορούν την ψηφοφορία.

Η ΔΑΕΠ με ανακοίνωση καταγγέλλει αυτό το αίσχος, καλεί τους πλοιάρχους να ψηφίσουν μαζικά τους υποψήφιούς της (οι εκλογές γίνονται με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα) και τονίζει: «Οι ναυτεργάτες έχουμε τη δύναμη να σπάσουμε το γκέτο των δυνάμεων της υποταγής, για σωματεία ταξικά στα χέρια των ναυτεργατών, κάστρα αντίστασης και αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ