Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας από την ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, μετά την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε Ερώτηση για τα αντικομμουνιστικά μέτρα στη Σλοβακία

Στις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η προώθηση «σε εύθετο χρόνο» νομοθετικών μέτρων για την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών. Αυτό προκύπτει από την απάντησή της σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, με την οποία κατήγγειλε τη νέα αντικομμουνιστική νομοθεσία της Σλοβακίας, καθώς και ανάλογα μέτρα ποινικοποίησης της δράσης των κομμουνιστών σε μια σειρά χώρες της ΕΕ.

Στην απάντησή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θεωρεί ότι σε αυτό το στάδιο δεν πληρούνται ακόμα οι προϋποθέσεις για να γίνει χρήση αυτής της δυνατότητας, αλλά θα επανεξετάσει το θέμα σε εύθετο χρόνο». Ομως, για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος για να σταλάζει η ΕΕ το αντικομμουνιστικό της δηλητήριο, ιδιαίτερα στη νέα γένια, η Επιτροπή τονίζει: «Ολα τα απολυταρχικά καθεστώτα καταλήγουν σε παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ότι το να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων αυτών αποτελεί συλλογικό καθήκον ως ένδειξη τιμής και σεβασμού απέναντι σε όλα τα θύματα. Η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει τα χρηματοδοτικά της προγράμματα προς τούτο, ιδίως τη δράση "Ενεργός ευρωπαϊκή μνήμη" του προγράμματος "Ευρώπη για τους πολίτες", σκοπός της οποίας είναι να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και του σταλινισμού».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: «Η ΕΕ πρωτοστατεί στον έξαλλο αντικομμουνισμό, παρέχοντας, ανάμεσα στις πολύμορφες δράσεις της, πακτωλό χρημάτων - χρήματα των εργαζομένων - για τη χυδαία παραχάραξη της αλήθειας, το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό. Ανάγει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη πολιτική και ιδεολογία της ΕΕ και χρηματοδοτεί την αντικομμουνιστική δράση της από τους ευρωενωσιακούς και εθνικούς προϋπολογισμούς.

Είναι γνωστό ότι ο φασισμός και ο ναζισμός έχουν καταδικαστεί με την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά και νομικά. Η Επιτροπή δεν προσθέτει επομένως απολύτως τίποτε με την δήθεν καταδίκη του ναζισμού. Απλώς τον χρησιμοποιεί ως πρόσχημα και άλλοθι για να εξαπολύσει επίθεση ενάντια στον κομμουνισμό και την κομμουνιστική ιδεολογία.

Η ΕΕ και τα όργανά της γνωρίζουν πολύ καλά ότι, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που η καπιταλιστική κρίση αναδεικνύει τη σήψη και τον ιστορικά ξεπερασμένο χαρακτήρα του καπιταλισμού, η σοσιαλιστική προοπτική αγγίζει ολοένα και περισσότερο τις συνειδήσεις μεγάλων εργαζόμενων μαζών στην ΕΕ. Γι' αυτό και χρησιμοποιούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και οξύτητα το εργαλείο του αντικομμουνισμού, τη λάσπη και τη χυδαία συκοφάντηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα.

Ματαιοπονούν. Ο έξαλλος αντικομμουνισμός τους δεν μπορεί να ανακόψει τη ροή της ανθρώπινης Ιστορίας. Ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο ιστορικά εκμεταλλευτικό σύστημα που γνώρισε η κοινωνία και είναι αναπόφευκτο να ανατραπεί από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Την περίοδο που διανύουμε, περίοδος βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού, προϋπόθεση για τη λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ