Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Κατά των εφέσεων η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ... ζήτησε από το περιφερειακό Δικαστήριο της Νότιας Φλόριδας να απορρίψει τις εφέσεις που έχουν καταθέσει ο Ραμόν Λαμπανίνιο και ο Φερνάντο Γκονζάλες, δύο από τους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που παραμένουν άδικα φυλακισμένοι μετά τη σύλληψή τους το 1998 στις ΗΠΑ.

Στην αίτηση της κυβέρνησης, που υποβλήθηκε στις 6 Δεκέμβρη, αναφέρεται πως τα επιχειρήματα που έχουν θέσει και οι δύο άνδρες δεν είναι αρκετά βάσιμα νομικά ώστε να παρθούν υπόψη από το δικαστήριο. Οπως σημειώνεται, το επιχείρημα πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ πλήρωνε δημοσιογράφους πριν και κατά τη διάρκεια της 7μηνης δικαστικής διαδικασίας των «πέντε» με σκοπό να επηρεαστούν αρνητικά τόσο οι κάτοικοι του Μαϊάμι όσο και οι ένορκοι και όσοι εμπλέκονται στη δικαστική διαδικασία - όπως παρουσιάστηκε και στις δύο εφέσεις - δεν αποτελεί παραβίαση της διαδικασίας...

Υπενθυμίζεται πως ο Λαμπανίνιο και ο Γκονζάλες, μαζί με τον Αντόνιο Γκερέρο, τον Ρενέ Γκονζάλες και τον Χεράρδο Ερνάντες, έχουν καταδικαστεί με βαριές ποινές επειδή κατάφεραν να διεισδύσουν σε αντικουβανικές οργανώσεις που σχεδίαζαν επιθέσεις κατά της Κούβας, αποτρέποντάς τες. Ο Ρενέ πρόσφατα αποφυλακίστηκε υπό το καθεστώς της «εποπτευόμενης απελευθέρωσης» και είναι αναγκασμένος να παραμείνει για άλλα τρία χρόνια σε αμερικανικό έδαφος, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ