Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επίσκεψη Πανέτα με δηλώσεις «αισιοδοξίας»

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

«Μείωση της βίας» και δημιουργία «συνθηκών ασφάλειας» υποστήριξε ότι έχουν δημιουργήσει οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Λέον Πανέτα, τη στιγμή που ακόμα και ο ΟΗΕ σημειώνει ότι η έξαρση της βίας στη συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2001. Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε χτες στο Αφγανιστάν, ο Λ. Πανέτα εμφανίστηκε «αισιόδοξος», ισχυριζόμενος ότι η φετινή χρονιά θα είναι σημείο καμπής για το Αφγανιστάν, που θα καταστήσει δυνατή τη μετάβαση του ελέγχου της χώρας στις τοπικές δυνάμεις. Δυνάμεις οι οποίες ελέγχονται πλήρως από τις δυνάμεις κατοχής και επί της ουσίας εξασφαλίζουν την κυριαρχία των ιμπεριαλιστών.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να παγώσουν βοήθεια ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Πακιστάν, θέτοντας ως προϋπόθεση για τα χρήματα την παροχή διαβεβαιώσεων από τις πακιστανικές αρχές αναφορικά με την καταπολέμηση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην περιοχή, που συνήθως αποδίδονται στους Ταλιμπάν. Το πάγωμα της βοήθειας αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στη βδομάδα, ωστόσο αντιστοιχεί σε ένα πολύ μικρό μέρος των πραγματικών κονδυλίων που δαπανούν οι ΗΠΑ στην εξαγορά του Πακιστάν, η οποία αποτιμάται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

  • Η πακιστανική αστυνομία, στην περιοχή του Καράτσι, απελευθέρωσε περισσότερα από 50 αγόρια, ηλικίας από 12 ετών και πάνω, από ισλαμικό θρησκευτικό σχολείο, στο οποίο κρατούνταν δεμένα με αλυσίδες, υποβάλλονταν σε σωματικά βασανιστήρια, στέρηση τροφής κ.ά. Αρκετοί ήταν οι γονείς που πλήρωναν για το συγκεκριμένο σχολείο, που ήταν γνωστό και ως «φυλακή», γνωρίζοντας τι συμβαίνει, γιατί τα παιδιά τους ήταν εθισμένα στα ναρκωτικά ή είχαν αναμειχθεί σε εγκληματικές πράξεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ