Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαρκής αγώνας ενάντια στην πολιτική που τους εξαθλιώνει

Συγκέντρωση και πορεία χτες στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποίηση σήμερα στην Κρήτη και αύριο στην Αθήνα

Από την κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από την κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη
Την αντίθεσή τους στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που επελαύνει και τσακίζει τις ζωές και τα δικαιώματά τους, μαζί και όλου του εργαζόμενου λαού, εξέφρασαν μαζικά και μαχητικά οι συνταξιούχοι μέσα από τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, από όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, αλλά και από τα Ιωάννινα, διαδήλωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα μαζί με το εργατικό κίνημα, για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.

Στη συγκέντρωση, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μίλησαν ο Χ. Σαλονικιός από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και ο Α. Φραγκουλίδης από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δ. Κουμπούρης. Τη συμπαράσταση στον αγώνα τους εξέφρασε η βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων απαίτησαν άμεσα να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τους. Να δοθούν τώρα όλες οι οφειλές του κράτους και των εργοδοτών στα ασφαλιστικά ταμεία. Να μην πάνε στους δανειστές και τους τοκογλύφους οι οικονομικοί πόροι και ο πλούτος που παράγεται. Κατήγγειλαν ότι με τις συνεχείς περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς, τα απανωτά χαράτσια, τις δραματικές αλλαγές στο σύστημα της Δημόσιας Υγείας, τις περικοπές στις ασφαλιστικές παροχές σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, το πετρέλαιο, το ρεύμα, οι συνταξιούχοι οδηγούνται σε ολοκληρωτική χρεοκοπία και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακραία φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η μαχητική πορεία που ακολούθησε κατέληξε έξω από το κεντρικό ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός. Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επέδωσε ψήφισμα στο διευθυντή του ΙΚΑ. Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συνταξιούχοι με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν ότι «για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία. Λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία»!

Σήμερα Τετάρτη, οι συνταξιούχοι της Κρήτης πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, στο Εργατικό Κέντρο, στις 11 π.μ.

Αύριο Πέμπτη 15 Δεκέμβρη θα γίνει η συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι συνταξιούχοι της Νότιας, της Κεντρικής και της Νησιωτικής Ελλάδας και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μεγάλη διαδήλωση στην Κρήτη ξεκίνησαν οι περιφερειακές συγκεντρώσεις(2018-11-01 00:00:00.0)
Συνέχισαν με μαχητικές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Καβάλα(2018-10-10 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη(2017-10-10 00:00:00.0)
Ακούραστοι στο μετερίζι του αγώνα(2007-02-10 00:00:00.0)
Κατήγγειλαν τη νέα αφαίμαξη(2005-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ