Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική που εξοντώνει

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κόβουν θεραπείες, φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα. Διώχνουν εκατοντάδες παιδιά από ειδικά κέντρα, οι γονείς καλούνται να πληρώσουν τροφεία σε αυτά. Με τον Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) θέλουν να πετσοκόψουν τις ήδη πενιχρές αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ. Την ίδια στιγμή, 185.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες μένουν εκτός εκπαίδευσης. Η ανεργία στους ικανούς προς εργασία αναπήρους τσακίζει κόκκαλα, ξεπερνώντας το 95%. Οι ελάχιστοι διαγωνισμοί προσλήψεων για τους τυφλούς των τριών τελευταίων ετών παραμένουν ανολοκλήρωτοι.

Για τα πραγματικά τους προβλήματα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων κατέβηκαν ξανά στο δρόμο, συμμετέχοντας στο χτεσινό παναπηρικό συλλαλητήριο που προκήρυξε ...κατόπιν εορτής η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Αίτημα αιχμής για το ταξικό αναπηρικό κίνημα είναι η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, υψηλής ποιότητας Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία - Ειδική Αγωγή.

Εκατοντάδες ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες πορεύτηκαν από την Ομόνοια μέχρι τη Βουλή, με σκοπό να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο δρόμος στη Βασ. Σοφίας είχε αποκλειστεί από δυνάμεις καταστολής που δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να φτάσουν στον αρχικό προορισμό τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρή ένταση. Οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν αμέσως μετά προς το υπουργείο Οικονομικών.

«Είναι εγκληματικό, αδιανόητο, η επιστήμη και η τεχνολογία να έχει κάνει τέτοια γιγάντια βήματα, να υπάρχει τόσος πλούτος που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν όλα τα μεγάλα προβλήματα που βασανίζουν το λαό μας, τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες της χώρας μας. Για την προστασία της κερδοφορίας τους μας οδηγούν στο Μεσαίωνα, γιατί τα μέσα παραγωγής ανήκουν στα μονοπώλια και ο πλούτος συγκεντρώνεται στα δικά τους χέρια», κατήγγειλαν καθ' όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ. Και δεν παρέλειψαν να αναδείξουν τις σοβαρές ευθύνες που έχει η συμβιβασμένη ηγεσία της ΕΣΑμεΑ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και χτες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Γ. Βαρδακαστάνη στην Ομόνοια. Με γενικολογίες και αναφορές σε επιμέρους θέματα άφησε στο απυρόβλητο το σύνολο της πολιτικής που ασκείται μέχρι σήμερα και στρέφεται κατά των αναπήρων και ολόκληρου του λαού. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, ζητώντας «την εξαίρεση των ΑμΕΑ από τα σκληρά και επώδυνα μέτρα», να μην μπουν «στην προκρούστεια κλίνη οι προστατευτικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα»(!!!) και συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ ο Χάρης Χουρδάκης κατήγγειλε την άρνηση της ΕΣΑμεΑ να υπάρξει εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής στις συναντήσεις, υπενθύμισε ότι η Συνομοσπονδία συμμετείχε στην επιστημονική επιτροπή για τον κανονισμό του ΚΕΒΑ και επί ένα χρόνο δεν είχε πει κουβέντα παρά μόνο όταν διέρρευσε το σχέδιο του κανονισμού.

  • Επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί για τη ΣΕΑΑΝ είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι στο Ειδικό Κέντρο «ΕΡΜΗΣ» με συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Βουλιαγμένης, με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτό. Η ΓΣ των τυφλών που θα γίνει την Κυριακή, στις 10 το πρωί, στο Πολυτεχνείο (είσοδος από Στουρνάρη), η οποία επιτεύχθηκε μετά από τη συλλογή υπογραφών της Συντονιστικής Επιτροπής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ