Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2011 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Στοιχειωμένα συναισθήματα

Το νέο έργο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη «Βαγόνι στα νερά» παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του «Απλού Θεάτρου». Είναι το δεύτερο θεατρικό έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη, που παρουσιάζεται από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Φάσμα» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική Ελένης Καραΐνδρου, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Παίζουν: Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Σωτηρία Ρουβολή, Δημήτρης Σαμόλης.

Το «Βαγόνι στα νερά» είναι ένα έργο για την απώλεια, την πλάνη και την πραγματικότητα, το θέατρο και τους δαίμονές του. Είναι η συνάντηση τεσσάρων ανθρώπων, σε ένα παράξενο σιωπηλό σπίτι, τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού. Γραπωμένοι από τα αισθήματά τους, ξαναζούν τη ζωή τους, αγωνιώντας να λυτρωθούν και να υπάρξουν. Μέσα στην παράτολμη προσπάθειά τους ελλοχεύει το παρελθόν και μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες αναδύεται η ιστορία της Ελλάδας που μοιάζει να βυθίζεται σαν ένα «Βαγόνι στα νερά», όπως και οι ζωές των ηρώων.

Η Μαρία (Μαρίνα Ψάλτη), πρώην ηθοποιός που λαχταράει να επιστρέψει στο θέατρο, προσκαλείται να περάσει τη νύχτα της στο αρχοντικό σπίτι της ηλικιωμένης Ολιας (Μελίνα Βαμβακά), εκεί όπου ο νεαρός Τίμος (Σαμόλης Δημήτρης) έχει νοικιάσει ένα δωμάτιο, όπου συχνά τον επισκέπτεται η αγαπημένη του Τόνια (Σωτηρία Ρουβολή). Η Μαρία παραμένει τελικά 28 μέρες και οι εκμυστηρεύσεις της πυροδοτούν και τις μνήμες των άλλων προσώπων. Συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους γίνεται ο Αλκης, αδελφός του Τίμου που χάθηκε από τα ναρκωτικά.

Ο Προυσαλίδης, με το «Βαγόνι στα νερά», αφηγείται μια ιστορία τεσσάρων ανθρώπων, δημιουργώντας μια παρτιτούρα λεπτών αποχρώσεων όπου τα πραγματικά γεγονότα παίρνουν μια ονειρική διάσταση κι αγγίζει ξανά με ευαισθησία τη μάστιγα της εποχής μας, τα ναρκωτικά. Ο συγγραφέας δημιουργεί ένα υλικό που αγκαλιάζει τα στοιχειωμένα συναισθήματα των ηρώων, συνθέτει τοπία περιθωρίου μέσα στα οποία καθρεφτίζονται τα ακραία ψυχικά φαινόμενα, όταν η ψυχή είναι γεμάτη επιθυμίες και το αίσθημα παντοδύναμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ