Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Αδειες χωρίς οδοιπορικά λόγω περικοπών

Καταγγελία από μονάδες του Εβρου

H αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. έχει περάσει για τα καλά και τις πύλες των στρατοπέδων. Σύμφωνα με καταγγελίες στρατευμένων, που υπηρετούν σε μονάδες της 30ής και της 3ης Ταξιαρχίας στον Εβρο, πολλοί στρατιώτες αναγκάζονται να ακριβοπληρώσουν τη μετακίνηση στα σπίτια τους για τις γιορτές, καθώς δεν τους χορηγείται κανονική άδεια, στο πλαίσιο της οποίας δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση, αλλά μόνο εορταστική, για την οποία δεν προβλέπεται το παραπάνω δικαίωμα.

Το αποτέλεσμα είναι πολλοί στρατιώτες που δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα για να βγάλουν εισιτήρια, να φθάνουν στο σημείο να αρνούνται να πάρουν άδεια! Οι διοικήσεις των μονάδων προβάλλουν το επιχείρημα ότι «η υπηρεσία δεν μπορεί να διαθέσει τόσα δωρεάν εισιτήρια...» καταστρατηγώντας έτσι ένα θεμελιώδες δικαίωμα των στρατιωτών.

«Είναι αδιανόητο σήμερα - τονίζουν οι στρατευμένοι σε καταγγελία τους -, που κάθε σπίτι έχει έναν άνεργο, έναν κακοπληρωμένο, που κάθε οικογένεια μετράει ακόμα και το ένα ευρώ για να στείλει λεφτά στο παιδί της που υπηρετεί στο στρατό και παίρνει μισθό 8,62 ευρώ (!!!), να αναγκάζουν τους στρατιώτες να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να πάνε να δούνε τις οικογένειές τους».

Το παραπάνω θέμα έρχεται να προστεθεί στην απόφαση της κυβέρνησης να εμπορευματοποιήσει την ανέχεια που προκαλεί με την πολιτική της, επιβάλλοντας «ταρίφα» 2,16 ευρώ τη μερίδα για όσα από τα μόνιμα στελέχη εξαναγκάζονται πλέον να παραμένουν για φαγητό στη μονάδα, εξαιτίας της εντεινόμενης επιδείνωσης των οικονομικών τους. Στο ίδιο πνεύμα, δίνονται μαζικά έξοδοι τα απογεύματα, ώστε να μένουν μέσα για φαγητό όσο γίνεται λιγότεροι στρατιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ