Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μπροστάρης στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

Ομολογεί ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη προϋποθέτει «αναδιαρθρώσεις» που ισοπεδώνουν τα εργατικά δικαιώματα

Ως «μοναδική διέξοδο» από την κρίση και απαραίτητη προϋπόθεση για την «επανεκκίνηση της οικονομίας», παρουσιάζει η ΝΔ τις «διαρθρωτικές αλλαγές» που έτσι και αλλιώς αποτελούν τη βασική προτεραιότητα της πλουτοκρατίας και της τρικομματικής κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό υιοθετεί και προβάλλει τις προτάσεις του ΣΕΒ, όπως αυτές αποτυπώνονται στη χτεσινή τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ. «Η έκθεση του ΙΟΒΕ επιβεβαιώνει ότι το τετράπτυχο πόροι ΕΣΠΑ μαζί με ιδιωτικές επενδύσεις, αξιοποίηση κρατικής περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, δημοσιονομική πειθαρχία με περαιτέρω μείωση των δημοσίων δαπανών και απελευθέρωση αγορών, επαγγελμάτων και άρση των εμποδίων στις επενδύσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα, παρέχει ένα επαρκές πλαίσιο για την ανάταξη της οικονομίας», τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας.

Το μήνυμα που στέλνει η ηγεσία της ΝΔ είναι ότι θα στηρίξει όλα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, πριν και μετά τις εκλογές, αλλά θα επιχειρήσει να τα «πουλήσει» ως μέτρα που αλλάζουν το «μείγμα» της εφαρμοζόμενης πολιτικής και οδηγούν στην «ανάπτυξη», αποκρύπτοντας βέβαια ότι η ανάπτυξη αυτή είναι όλεθρος για το λαό και τα δικαιώματά του. Αντίθετα, τα στελέχη της έχουν ξεκινήσει επικοινωνιακή εκστρατεία για να προβάλουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη δημιουργία «ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος» ως μονόδρομο για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

«Πρέπει να κινητροδοτηθεί η λειτουργία της αγοράς, να γίνει η Ελλάδα τόπος προορισμού επενδύσεων και να φανεί ότι εδώ είναι μια φιλελεύθερη οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Real Fm») ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος, επιβεβαιώνοντας ότι στόχος όλων των αστικών κομμάτων είναι να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα, ώστε με φθηνότερα εργατικά χέρια η Ελλάδα να προσελκύσει συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας. «Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια ηγεσία που με τόλμη θα δημιουργήσει ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις», τόνισε ο ίδιος.

Σ' αυτό το πλαίσιο, στοχοποίησε τους αγώνες των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια, επειδή εμπόδισαν την υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών» που τώρα υλοποιούνται, όπως οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό κ.ά. Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει ότι, παρά την αναντιστοιχία του με τις πραγματικές ανάγκες, το εργατικό λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, με καθοριστική συμβολή των ταξικών δυνάμεων, εμπόδισε την καθολική ανατροπή δικαιωμάτων και κατακτήσεων, όπως επεδίωκαν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ