Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Το αίτημα για μέτρα προστασίας των ανέργων και όχι τζάμπα εργάτες στην εργοδοσία, ακούστηκε δυνατά χθες βράδυ μέσα από τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Ανεργοι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και στριμώχνονται στη στρατιά των ανέργων, νέοι που μάταια μετά από χρόνια σπουδών αναζητούν δουλειά, μαζί με τις οικογένειές τους έδωσαν μαζικά και μαχητικά το «παρών» στις συγκεντρώσεις και πορείες κάτω από τα πανό και τα λάβαρα, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, των Λαϊκών Επιτροπών που οργανώνουν τον αγώνα στις γειτονιές.

Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες εργαζόμενου λαού, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα του Βενιζέλου, αποκάλυψαν την πλαστή εικόνα που επιχειρείται να δημιουργηθεί με το γιορτινό στολισμό στους δρόμους. Οι απολυμένοι εργάτες από μια σειρά εργοστάσια και επιχειρήσεις του εμπορίου, οι άνεργοι για πολλούς μήνες οικοδόμοι, μαζί με τους συνταξιούχους και τους νέους, συσπειρωμένοι στις ταξικές συσπειρώσεις έδειξαν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός άφοβα. Στη συγκέντρωση, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, μίλησε ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Κάλεσε σε πανκινητοποίηση για να αναδειχθεί παντού η δύναμη που έχει ο λαός. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη Νάουσα, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι άνεργοι στολίσανε ένα δένδρο με τα χαράτσια που στέλνει η ΔΕΗ στα σπίτια τους.

Στην Ξάνθη, στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν μαζικά οι εργαζόμενοι της χαρτοποιίας Θράκης «DIANA» που βρίσκονται στον προθάλαμο της ανεργίας, μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η επιχείρηση, έπειτα από δεκαετίες μεγάλης κερδοφορίας που ποτίστηκε με τον ιδρώτα και των αίμα των εργατών.

  • Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και στις άλλες πόλεις σε Ηπειρο, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, νησιά, σε πολλές από αυτές υπό βροχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ρόδο η χθεσινή απογευματινή συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ ήταν η συνέχεια μια συνεχούς διήμερης παρουσίας, πρωί και απόγευμα, στο χώρο αυτό, στη διάρκεια της οποίας έγιναν πλήθος συζητήσεων με ανέργους, αλλά και με σπουδαστές των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ