Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Καταγγέλλει το πρόσφατο «εργοδοτικό έγκλημα»

Το τελευταίο «εργοδοτικό έγκλημα» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου που συνέβη τη Δευτέρα το πρωί στην εταιρεία επεξεργασίας χάρτου ΒΙΟΧΑΡΤΕΛ, όταν ο 42χρονος εργαζόμενος Χαράλαμπος Ρισκάκης τραυματίστηκε θανάσιμα, χάνοντας τον έλεγχο του κλαρκ, με αποτέλεσμα την πτώση του οχήματος από ράμπα ύψους περίπου 1 μέτρου.

«Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, η εργοδοσία παντού, και στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αξιοποιώντας το γενικότερο αντεργατικό κλίμα που έχει διαμορφώσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει με ιδιαίτερη ένταση η σημερινή τρικομματική, διευκολύνουν την εργοδοσία με ολόκληρο πλέγμα αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων στην ασύδοτη δράση της, για τη διασφάλιση των κερδών τους. Ετσι, χωρίς μέτρα ασφαλείας και χρησιμοποιώντας το συνάδελφο ως χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος, ενώ η δουλειά του ήταν στην παραγωγή και με την εντατικοποίηση της δουλειάς, είχαμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα», τονίζει η Ομοσπονδία.

Και σημειώνει: «Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας στη Βιοχαρτέλ, για να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. Επίσης, να διερευνηθούν αντικειμενικά και σε βάθος τα αίτια του θανάτου του συναδέλφου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδοθούν οι ευθύνες. Να αποζημιωθεί η οικογένεια όσο απαιτείται, έως ότου τα παιδιά ενηλικιωθούν. Καλούμε τους εργαζόμενους, ενωμένοι, μαζί με το σωματείο, να επιβάλουμε να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες ασφαλείας».

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ» συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, απαιτώντας την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Σε αυτό το πλαίσιο, προχτές, πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, απαιτώντας την καταβολή της επιδότησης για την επίσχεση εργασίας την οποία έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η διοίκηση του ΕΤΑΠ δεσμεύτηκε για την καταβολή της επιδότησης μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ