Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δοκιμασμένη διαχρονικά στην αντιασφαλιστική επίθεση

Υποκριτικές, προσχηματικές και ψηφοθηρικές οι δήθεν ενστάσεις για τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων

Βαθιά υποκριτικές και ψηφοθηρικές είναι οι φραστικές «διαφωνίες» της ηγεσίες της ΝΔ στην νέα περικοπή των επικουρικών συντάξεων, καθώς την ίδια στιγμή στηρίζει την πλήρη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδωρήματα. Το στόχο αυτό υπηρετούν οι αντιασφαλιστικές ανατροπές που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο, το οποίο υπερψήφισε μαζί με τον προϋπολογισμό και εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου, όπου συμμετέχει ως κυβερνητικός εταίρος.

Η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει προκλητικά τον «προστάτη» των χαμηλοσυνταξιούχων, ενώ μόλις μια μέρα νωρίτερα ζήτησε να υιοθετηθεί άμεσα και χωρίς καθυστέρηση η παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Μέτρο που δίνει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά Ταμεία και περιλαμβάνεται στα σχέδια που παρουσίασε χτες ο Γ. Κουτρουμάνης.

Στην πραγματικότητα, δεν διαφωνεί με τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά επιζητεί προσχήματα για να δικαιολογήσει στα μάτια των ψηφοφόρων την προδιαγεγραμμένη σύμπλευσή της. Τα προσχήματα αυτά δεν είναι άλλα από τις περιβόητες «αναλογιστικές μελέτες», για τις οποίες γνωρίζει καλά ότι φτιάχτηκαν για να νομιμοποιήσουν την αστική προπαγάνδα περί «βιωσιμότητας των ταμείων», προτείνοντας ταυτόχρονα νέες μειώσεις και ανατροπές. Μάλιστα, η ηγεσία της ΝΔ κάνει ένα βήμα μπροστά και ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ανοίξει ξανά το Ασφαλιστικό συνολικά, πριν από τις εκλογές, προετοιμάζοντας το έδαφος για την τελική έφοδο στην κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.

«Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε άλλες μειώσεις συντάξεων. Ομως, διάλογο για συνολικές πολιτικές βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων και διασφάλισης των συντάξεων όλων των Ελλήνων, είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε το ταχύτερο δυνατό. Με μια προϋπόθεση: Οτι θα έχουμε πλήρεις και έγκυρες αναλογιστικές μελέτες για κάθε Ταμείο», τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ν. Νικολόπουλος.

Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια αμφιβολιών, επανέρχεται υπογραμμίζοντας με νόημα: «Τον εξορθολογισμό των Επικουρικών Ταμείων ας τον συζητήσουμε, συνολικά με το Ασφαλιστικό σύστημα, αλλά να έχουμε στο τραπέζι όλα τα δεδομένα και όλες τις παραμέτρους». Μέχρι τότε, η ΝΔ, αξιοποιώντας την ολιγοήμερη αναβολή των οριστικών αποφάσεων για τις επικουρικές συντάξεις, θα πουλάει επικοινωνιακά ότι χάρη στη δική της παρέμβαση «δεν πέρασε η εμμονή του κ. Κουτρουμάνη σε νέες και άμεσες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος της ΝΔ.

Είναι ευνόητο ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία πρόθεση να βάλει το παραμικρό εμπόδιο στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που επιτίθεται εκ νέου στους συνταξιούχους, πράγμα που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, αύριο το απόγευμα, μετά από αίτημα του προέδρου της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ