Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ»
Συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καριπίδης ΑΒΕΕ», που εδώ και 3 χρόνια βρίσκονται όμηροι της εργοδοσίας, δίνοντας συνεχόμενες μάχες ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση εδώ και 1 χρόνο έχει σταματήσει τις εργασίες της, παρά το γεγονός ότι έχει πριμοδοτηθεί με ζεστό κρατικό χρήμα μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα. Αυτή τη στιγμή 50 οικογένειες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας η καθεμιά από την εργοδοσία δεδουλευμένα ύψους 7.000 ευρώ (!)

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, σχεδόν δύο βδομάδες πριν, εκπρόσωπος της εργοδοσίας επιχείρησε να βολιδοσκοπήσει τους εργαζόμενους, ώστε να βρεθεί - όπως είπε - μία μέση λύση σε ό,τι αφορά τα χρωστούμενα του τελευταίου χρόνου, θέτοντας, ταυτόχρονα, ζήτημα να ανοίξει το εργοστάσιο τη νέα χρονιά είτε με το ίδιο προσωπικό αλλά με εκ περιτροπής ωράρια, είτε με το υπάρχον αλλά με μειωμένο προσωπικό.

Χθες στη συνάντηση που είχαν αντιπροσωπεία των εργαζομένων και του ΠΑΜΕ με τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Κουτσούκο, ζήτησαν να παρέμβει, ώστε να παραταθεί το βοήθημα του ΟΑΕΔ που παίρνουν και το οποίο λήγει τον επόμενο μήνα, ενώ ταυτόχρονα απαίτησαν από τον υφυπουργό να συγκαλέσει τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία, ώστε να ξεκαθαριστεί τι προτίθεται να κάνει το ερχόμενο διάστημα. Από την πλευρά του, ο Γ. Κουτσούκος δεσμεύθηκε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα καλέσει την εργοδοσία σε τριμερή συνάντηση, καθώς επίσης και ότι θα ελέγξει τι μπορεί να γίνει σε σχέση με το επίδομα του ΟΑΕΔ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο εργοστάσιο που διαθέτει η επιχείρηση στο Βοτανικό και μίλησαν με τους συναδέλφους τους, οι οποίοι παραμένουν εδώ και 3,5 μήνες απλήρωτοι. Ακόμα, η εργοδοσία είχε μέχρι χτες να καταβάλει δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα εδώ και 3 χρόνια. Μόλις χτες έδωσε ένα μέρος του φετινού δώρου Χριστουγέννων. Από τη συζήτηση που είχαν οι εργαζόμενοι του Βοτανικού με τους συναδέλφους τους από το εργοστάσιο στα Γιάννενα, φάνηκε η διάθεση να εμπιστευτούν το σωματείο εργαζομένων των συναδέλφων τους και να συντονίσουν τη δράση τους στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ