Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σχολείο της «αγοράς» και ... ξερό ψωμί!

Με το ΔΣ της ΔΟΕ συναντήθηκε, χτες, η υπουργός Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές για το σχολείο της «αγοράς», ενώ, στην ουσία, αρνείται την πραγματικότητα στα σχολεία, με τα περιστατικά ασιτίας, τα προβλήματα στη λειτουργία κ.τ.λ. Τα παραπάνω προέκυψαν απ' τη συνάντηση που είχε η υπουργός Παιδείας με το ΔΣ της ΔΟΕ, χτες.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας θα αξιολογήσει στο τέλος του σχολικού έτους τα διάφορα πιλοτικά προγράμματα (αυτοαξιολόγηση, ολοήμερα δημοτικά με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, νέο αναλυτικό πρόγραμμα), ώστε να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή του νέου σχολείου της αγοράς την επόμενη σχολική χρονιά. Επίσης, επιβεβαιώθηκε πως υπάρχει συναίνεση στην κυβέρνηση, για να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση νόμου για το Τεχνολογικό Λύκειο, για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και άλλα ζητήματα που συνδέονται με το σχολείο της «αγοράς».

Για τον υποσιτισμό των παιδιών συνεχίστηκε η προκλητική αντιμετώπιση του ζητήματος και υποστηρίχτηκε ότι δεν έχει αναφερθεί συγκεκριμένο σοβαρό λιποθυμικό περιστατικό, ενώ προστέθηκε πως πρέπει να ενημερώνονται για τα θέματα αυτά οι διευθυντές, ώστε να υποστηρίζονται οι οικογένειες από την ομάδα αλληλεγγύης που δημιουργείται σε κάθε Δήμο. Το υπουργείο Παιδείας, σε σχετική ανακοίνωση μετά τη συνάντηση, αναφέρει πως για «τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση της χώρας και στη ζωή των μαθητών» (έτσι ονομάζουν την πείνα στα σχολεία...) «θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν με διακριτικότητα»...

Για την εφεδρεία το υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να πείσει πως δε θα εφαρμοστεί η εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς, αλλά, όπως έχει παραδεχτεί παλιότερα ...θα έρθει κι η σειρά τους. Για τα σχολικά βιβλία, που ακόμα δεν έχουν φτάσει όλα στα σχολεία(!), υπήρξε μια δέσμευση για την κανονική διαδικασία έκδοσής τους του χρόνου και μια αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στα φετινά γεγονότα. Η καθυστέρηση της εκταμίευσης των χρημάτων για τις Σχολικές Επιτροπές υποστηρίχτηκε πως είναι ευθύνη των δήμων. Για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής που, εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, δουλεύουν ως αναπληρωτές, θα γίνει διαγωνισμός του ΑΣΕΠ φέτος.

Τέλος, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τους διορισμούς εκπαιδευτικών την επόμενη χρονιά, ενώ θα προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει την τριετή παραμονή των νεοδιοριζόμενων στον τόπο διορισμού, σε διετή, με κίνητρα παραμονής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ