Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Ενας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός αεροπορικού πλήγματος ακριβείας κατά τρίκυκλου οχήματος στον καταυλισμό Τζαμπάλιγια, στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι στόχοι ήταν μέλη της ισλαμιστικής «Τζιχάντ» και κατά τον ισραηλινό στρατό είχαν εμπλοκή σε αντι-ισραηλινές επιθέσεις.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Μέτρα λιτότητας σχεδιάζει να πάρει και η κυβέρνηση της Αυστρίας με πρόφαση την εξοικονόμηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2016. Χωρίς να έχουν δημοσιευτεί συγκεκριμένες πληροφορίες για τα μέτρα, ο κυβερνητικός συνασπισμός αναμένεται να ψηφίσει τα μέτρα στα τέλη του Φλεβάρη και ανάμεσα στα άλλα πρόκειται να υπάρξει μείωση των επιδοτήσεων, αλλά και αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος, περιορισμό των πρόωρων συντάξεων, κ.ά.

ΑΒΑΝΑ.-- Τουλάχιστον 38 Αϊτινοί μετανάστες πνίγηκαν και άλλοι 87 διασώθηκαν, χάρη στην έγκαιρη αντίδραση της κουβανικής ακτοφυλακής, όταν το πλοιάριο στον οποίο επέβαιναν βυθίστηκε περίπου 100 μέτρα από την ακτή της Πούντα ντε Μάισι στην επαρχία Γκουαντάναμο της Κούβας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Στην απελευθέρωση, μονομερώς και δίχως να θέτουν όρους, έξι αιχμαλώτων πολέμου ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας-FARC, τον ερχόμενο Γενάρη.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ενας 18χρονος έχασε τη ζωή του από επίθεση με μαχαίρι μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων σε έναν από τους πλέον εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου, την Οξφορντ Στριτ, ενώ ένας ακόμη 21χρονος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι κοντά στο Οξφορντ Σέρκους στην ίδια περιοχή. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η Γερμανία θα χαλαρώσει τους ελέγχους βίζας (άδειας εισόδου) από τη νέα χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε μία κίνηση που στοχεύει στη διευκόλυνση εισόδου σε ανθρώπους και επιχειρήσεις από τη Ρωσία και την Κίνα που επιθυμούν να εργαστούν και να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους στη χώρα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Υπερβολικές ποσότητες καρκινογόνου τοξίνης (αφλατοξίνης) εντόπισαν οι κινεζικές αρχές σε γάλα που παρασκεύαζε η εταιρεία Mengniu Dairy Group, στην επαρχία Σετσουάν. Η συγκεκριμένη τοξίνη όπως αναφέρεται οφείλεται στη μούχλα, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι το γάλα καταστράφηκε πριν φτάσει στα καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ