Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Αποκαλύψεις για πρακτόρικες επιθέσεις στην Ελλάδα

Στις δηλώσεις Γιλμάζ προστίθενται δημοσιεύματα για σαμποτάζ σε στρατόπεδο της Λαμίας και εκρήξεις στην Κρήτη

ΑΓΚΥΡΑ.--

Συνέχεια στις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, τις οποίες προσπάθησε στη συνέχεια να ανασκευάσει, δίνουν οι τουρκικές εφημερίδες, επιβεβαιώνοντας συμμετοχή τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε επιθέσεις ενάντια σε στόχους στην Ελλάδα και εμπρησμούς τη δεκαετία του '90. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, επικαλούμενη μυστική έκθεση του διευθυντή του γραφείου του Μ. Γιλμάζ, ομάδες Τούρκων πρακτόρων ευθύνονται για πυρκαγιές σε ελληνικά δάση, για την τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο και για μία ακόμα επίθεση σε στρατόπεδο της Λαμίας.

Ο δημοσιογράφος που υπογράφει το ρεπορτάζ, Τζαν Ντουντάρ, παρουσιάζει τους εμπρησμούς ως αντίποινα της Αγκυρας προς την Ελλάδα, για την ύπαρξη «στρατοπέδων εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών (σ.σ. του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν) σε ελληνικό έδαφος». Σύμφωνα με τη Μιλλιέτ, «δύο ομάδες χωρίς να γνωρίζει η μία την άλλη ξεκίνησαν τη δράση τους. Τότε, οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαγιές και ο τομέας των μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες». Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Αθήνα επικοινώνησε με την Τουρκία και ζήτησε «κατάπαυση του πυρός», κάτι που έγινε, γι' αυτό και στη συνέχεια σταμάτησε «η λειτουργία των στρατοπέδων του ΡΚΚ στην Ελλάδα».

Αντίστοιχο δημοσίευμα στη Βατάν, συνδέει τα γεγονότα με την Εργκένεκον. Οπως υποστηρίζει, σε έκθεση του διευθυντή του γραφείου του Μ. Γιλμάζ, η οποία βρέθηκε μετά τη σύλληψη του μέλους της οργάνωσης, Ντογού Περίντσεκ, αναφέρεται ως στόχος επίθεσης κάποιο στρατόπεδο στη Λαμία, καθώς επίσης πυρκαγιές σε ελληνικά νησιά και εκρήξεις στην Κρήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ