Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οριακή η λειτουργία των συγκοινωνιών

Η εξαίρεση των οδηγών στις αστικές συγκοινωνίες και το σιδηρόδρομο από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν και αποφασίστηκαν στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός θα περιλαμβάνεται στην τροποποιημένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Αυτός ο σχεδιασμός δε μαρτυρά τίποτα άλλο από τα προφανές. Οτι ήδη οι συγκοινωνίες λειτουργούν οριακά από άποψη προσωπικού. Στην περίπτωση που μειωθεί και άλλο, τίθεται πλέον ζήτημα αν θα γίνονται δρομολόγια. Αρκεί να υπενθυμίσουμε το εξής στοιχείο: Το φετινό πρόγραμμα χειμερινών δρομολογίων στα μπλε λεωφορεία προβλέπει σχεδόν 150 βάρδιες λιγότερες από το περσινό (3.150 το 2011 από 3.300 το 2010). Στην πράξη εκτελούνται πολύ λιγότερες βάρδιες λόγω της μείωσης του προσωπικού που έχει ήδη γίνει. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 2.800. Το αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες να περιμένουν 20 και 30 λεπτά στη στάση. Επίσης, από τα 366 τρόλεϊ λειτουργούν λιγότερα από 200.

Αν τελικά εφαρμοστεί η εξαίρεση θα είναι προσωρινή και σε καμιά περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εφησυχάσουν, καθώς είναι δεδομένη η στρατηγική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους για ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση και του κλάδου των μεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ