Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Την έναρξη εκκαθάρισης στην εταιρεία επιβατηγών πλοίων «SeaFrance» που συνδέει το Καλέ με το Ντόβερ (Βρετανία) ενέκρινε, χτες, γαλλικό δικαστήριο προκαλώντας την οργή των εκατοντάδων εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Η εταιρεία, που ανήκει στην ιδιωτικοποιημένη εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF, απασχολεί 880 εργαζομένους στη Γαλλία και 130 στη Βρετανία και βαίνει σε παραπέρα ιδιωτικοποίηση.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Χιλιάδες Νοτιοαφρικανοί συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο ίδρυσης του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) με επίκεντρο εκείνες που πραγματοποιήθηκαν στο Μπλομφοντέιν παρουσία του πρώην ηγέτη του κόμματος και της Ν. Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δεκαπέντε νεκροί και περισσότεροι από 55 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός μιας νέας διπλής βομβιστικής επίθεσης με στόχο σιίτες προσκυνητές που κατευθύνονταν προς την Καρμπάλα. Η νέα επίθεση σημειώθηκε εντός της ιρακινής πρωτεύουσας και είναι προφανές ότι απώτερος στόχος της είναι η πρόκληση ενδοθρησκευτικής έντασης.

MΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Μία οικολογική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παταγονία της Αργεντινής καθώς απειλούνται χιλιάδες στρέμματα δασικής γης και μοναδικής βιοποικιλότητας εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται και η οποία ξέσπασε πριν από δέκα περίπου μέρες στο εθνικό πάρκο Τόρες ντελ Πάιν στη Χιλή.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τις σορούς 13 εκτελεσθέντων ανακάλυψε χτες στην πόλη Σιτακουάρο, στην πολιτεία Μιτσοακάν (δυτικό Μεξικό), η αστυνομία και πρόκειται για θύματα του βρώμικου πολέμου μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών και των αρχών ασφαλείας, πόλεμος που έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον σε 50.000 ανθρώπους από τα τέλη του 2006.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Οι σοροί 10 Πακιστανών στρατιωτών, που φέρονται ως θύματα των «Ταλιμπάν», ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Ορακζάι. Οι στρατιώτες αγνοούνταν από τις 21 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ