Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται σε καθαρίστριες δημοσίων σχολείων ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Οπως επισημαίνει ο βουλευτής: «Απλήρωτες από τον περασμένο Σεπτέμβρη παραμένουν οι συμβασιούχες καθαρίστριες που εργάζονται σε σχολεία της χώρας γιατί το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) δεν τις πλήρωσε για δεδουλευμένες αποδοχές.

Αυτή είναι μια συνηθισμένη πρακτική από την πλευρά των αρμόδιων (Υπουργείων και ΕΙΝ). Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά στρέφεται ενάντια σε εργαζόμενους, που αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς.

Είναι εντελώς δικαιολογημένες οι κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται από την πλευρά των καθαριστριών και ορατός ο κίνδυνος τα σχολεία να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την καθαριότητα», τονίζει ο βουλευτής και ρωτά τους υπουργούς: Τι μέτρα προτίθεται να πάρουν για να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των καθαριστριών και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ