Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε άλλη πόλη και σχολή πολλά παιδιά πολυτέκνων!

Με μια ανάλγητη απόφαση το υπουργείο Παιδείας στέλνει λίγο πριν την εξεταστική, παιδιά πολυτέκνων να σπουδάσουν σε άλλη σχολή και πόλη!

Το υπουργείο Παιδείας κατέληξε πως ορισμένα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών πρέπει, τελικά, να αλλάξουν σχολή και πόλη, λίγο πριν την εξεταστική! Τυπικά το υπουργείο αποφάσισε ότι «οι επιτυχόντες των ειδικών περιπτώσεων που τελικά δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες (...) εισάγονται με τη γενική σειρά στη Σχολή ή το Τμήμα της επόμενης προτίμησής τους βάσει του μηχανογραφικού τους δελτίου», σύμφωνα με το νόμο 4027/2011, αρ. 36.

Η πραγματικότητα είναι πως μιλάμε για την απόλυτη αναλγησία, απέναντι στα παιδιά των πολυτέκνων, τα οποία ήδη παρακολουθούσαν μαθήματα, είχαν νοικιάσει σπίτια κτλ. Μάλιστα, τα παιδιά των πολύτεκνων ήταν, μέχρι πριν τη συγκεκριμένη απόφαση, θύματα ...νομικών ερμηνειών, τις οποίες δεν ξεκαθάριζε η κυβέρνηση και κρατούσε τους συγκεκριμένους φοιτητές, για, μήνες στον «αέρα». Αντί, λοιπόν, να λυθεί το πρόβλημα το υπουργείο αποφάσισε να τους πετάξει σε άλλη πόλη! Για την ...ιστορία να επαναλάβουμε πως σύμφωνα με το νόμο 3966 σε ειδική διάταξη (άρθρο 59) διαχωρίζονται οι πολύτεκνοι απ' τους τρίτεκνους. Για τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών, μεταξύ άλλων, ορίζεται ως προϋπόθεση να μην υπερβαίνει κανένας αδερφός ή αδερφή την ηλικία των 26 ετών. Για τα παιδιά των πολυτέκνων υπάρχει παραπομπή στο νόμο 3454 του 2006, όπου αναφέρεται πως τα παιδιά πρέπει να είναι άγαμα και να μην έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους κ.ά! Ετσι, παιδιά των πολυτέκνων, λίγο πριν την εξεταστική, αλλάζουν σχολή, επειδή δεν τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ