Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Εξαχρείωση από Αμερικανούς «Ράμπο»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέο βίντεο με σκηνές βεβήλωσης νεκρών από Αμερικανούς - κατοχικούς στρατιώτες εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, προκαλώντας για ακόμα μία φορά σειρά υποκριτικών αντιδράσεων και αποδεικνύοντας την εξαχρείωση που επικρατεί στους στρατούς των ιμπεριαλιστών. Πεζοναύτες εμφανίζονται στο βίντεο να ουρούν πάνω από τρία πτώματα φερόμενων ως «μαχητών των Ταλιμπάν». Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε διεξαγωγή έρευνας, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες «δε συνάδουν με τις αξίες και δεν εκφράζουν τους πεζοναύτες».

Για «τερατώδη, αηδιαστική και απαράδεκτη συμπεριφορά για κάθε ένστολο», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, η κατοχική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν αναφέρεται σε «ασεβή πράξη», η οποία «ατιμάζει τις αξίες των εθνών» που συμμετέχουν στις κατοχικές δυνάμεις, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Λίον Πανέτα, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των τεσσάρων στρατιωτών «απολύτως ελεεινή». Ο δοτός πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ζήτησε η «βεβήλωση των πτωμάτων να καταδικαστεί με τον ισχυρότερο τρόπο».

Πάντως, η ενέργεια αυτή θυμίζει αντίστοιχες ασχήμιες όπως αυτές στο κολαστήριο του Αμπου Γκράιμπ στο Ιράκ και αποδεικνύει ότι δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά όπως τα παρουσιάζουν οι επιτελείς και αξιωματούχοι των ιμπεριαλιστών, συχνά δε συνδέονται με τη χρήση ναρκωτικών που χρησιμοποιούν ευρέως οι στρατιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ