Τρίτη 17 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την κινητοποίηση στη διοίκηση του ΙΚΑ στην Καλαμάτα
Από την κινητοποίηση στη διοίκηση του ΙΚΑ στην Καλαμάτα
Κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης έγιναν χτες σε Πάτρα, Καλαμάτα και Ζάκυνθο. Στην Πάτρα, δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν διαδοχικά σε κατάληψη της Περιφέρειας Δυτικής Πελοποννήσου και του Δημαρχείου, αντιδρώντας στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Στο δήμο της Πάτρας (ΣΥΝ - ΔΗΜ.ΑΡ., στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) απαίτησαν από το δήμαρχο να μην κόβει το νερό σε ανέργους που δεν έχουν να πληρώσουν και να μην καταστρατηγεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς ετοιμάζεται να προσλάβει εργαζόμενους για την καθαριότητα για ορισμένο χρονικό διάστημα (135 μέρες) με 25 ευρώ.

Στην Καλαμάτα, στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη για μια ώρα στο γραφείο του διευθυντή του ΙΚΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ερχομό της τρόικας στην Ελλάδα, και για τα αθεώρητα βιβλιάρια των ανέργων, οι οποίοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κρέμασαν πανό που έγραφε «Εξω η τρόικα από την Ελλάδα να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία» και κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ.

Στη Ζάκυνθο, σε συμβολική κατάληψη της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου για περίπου μιάμιση ώρα προχώρησε χθες η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τρόικας και κατήγγειλε και καταδίκασε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που αποφάσισε να πάει στο διάλογο - απάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ