Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ

Περίσσεψε η υποκρισία των εκπροσώπων του δικομματισμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καθώς από τη μία έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι της κυβέρνησης στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και τους κόβουν το ρεύμα και από την άλλη υιοθέτησαν βελτιωτικές του «νόμου» προτάσεις για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τις οποίες θα καταθέσουν αρμοδίως... στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τη ΔΕΗ.

Ενδεικτικό δε της «ευαισθησίας» της περιφερειακής αρχής του Γ. Σγουρού είναι ότι πέρασαν δύο μήνες από τότε που οι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσαν το αίτημα να συζητηθεί το χαράτσι στο περιφερειακό συμβούλιο, με τους εργαζόμενους στο μεταξύ να έχουν βγει στο δρόμο για να παγώσουν στην πράξη την εφαρμογή του μέτρου.

Την ίδια ώρα, με τα λαϊκά στρώματα να οδηγούνται στην ανέχεια, δεν έλλειψαν και οι προτάσεις ανοχής του αντιλαϊκού μέτρου, όπως αυτή της «Δημοκρατικής Αριστεράς» που ζήτησε να είναι προσωρινό, ή η καλλιέργεια αυταπατών από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι θα περίμενε από τον Γ. Σγουρό πιο ριζοσπαστικές προτάσεις.

Ξεκάθαρα υπέρ της κατάργησης του τέλους στάθηκαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ. Οπως σημείωσε εκ μέρους της ο Δ. Κυπραίος, «έχουμε υποχρέωση να παρέμβουμε. Να καταδικαστούν στο σύνολό τους τα αντιλαϊκά μέτρα και τα χαράτσια, να παλέψουμε ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια. Κανένας να μη βρεθεί μόνος του, αβοήθητος. Σ' αυτό το δρόμο, εμείς θα συμβάλουμε βοηθώντας να οργανωθεί η πάλη, ο αγώνας των ταξικών συνδικάτων και των λαϊκών επιτροπών που σήμερα στήνονται παντού σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργατογειτονιά. Μαζικά να αρνηθούμε την πληρωμή των χαρατσιών». Ο Δ. Κυπραίος στηλίτευσε την υποκρισία όλων που, ενώ στηρίζουν τα χαράτσια, «ταυτόχρονα κάνουν ότι λυπούνται», σημειώνονται ότι «είναι προσβλητική για το λαό». Χαρακτήρισε απάνθρωπο τον εκβιασμό της τρικομματικής κυβέρνησης στις λαϊκές οικογένειες που απειλούνται με διακοπή του ρεύματος, αν δεν πληρώσουν το χαράτσι.

Τελικά, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε στις επιστολές που θα στείλει να ζητά να μην ποινικοποιηθεί η μη πληρωμή, να εξαιρεθούν οι ευάλωτες ομάδες και κατοικίες έως 80 τ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ακυρωθεί η επιβολή εισιτηρίου - χαρατσιού στην Α' Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου (2021-05-04 00:00:00.0)
Είναι πράγματι ευαίσθητοι; (2013-12-07 00:00:00.0)
Είναι πράγματι ευαίσθητοι; (2013-12-07 00:00:00.0)
Βάσανο βαρύ η αναμονή για την έκδοση σύνταξης (2013-07-03 00:00:00.0)
Προτείνει χαράτσι για αποχέτευση ο Γ. Σγουρός (2013-03-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας (2011-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ