Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Πλώρη για... Λονδίνο

Mε θριαμβευτικό τρόπο η εθνική ανδρών από χθες ολοκλήρωσε την αποστολή της όσον αφορά τον πρώτο και κυριότερο στόχο που είχε στο φετινό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και ήταν η εξασφάλιση μιας θέσης στην εξάδα της διοργάνωσης που δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Καναδά. Η Ελλάδα έκανε περίπατο κόντρα στην Τουρκία επικρατώντας με 20-2 της Τουρκίας σημειώνοντας την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο (είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες με Ολλανδία και ΠΓΔΜ) κάτι που της δίνει το δικαίωμα να κλειδώσει την τρίτη θέση του ομίλου (στην εξάδα προκρίνονται οι τρεις πρώτες των δυο ομίλων). Πλέον ακολουθούν τα δύσκολα παιχνίδια με Ουγγαρία (Σάββατο) και Ιταλία (Δευτέρα) και πλέον οι Ελληνες διεθνείς έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω στην διοργάνωση. Πάντως με την παρουσία στην εξάδα της διοργάνωσης το ελληνικό συγκρότημα δεν πέτυχε μόνο το στόχο να διεκδικήσει την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον Απρίλιο στον Καναδά αλλά παράλληλα κατάφερε να εξασφαλίσει και την πρόκρισή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το 2013 αλλά και τη συμμετοχή δίχως αγώνες πρόκρισης στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης το 2014.

Οσον αφορά τον χθεσινό αγώνα όπως αποδεικνύεται από το τελικό σκορ, δεν αντέχει κριτικής με τους παίκτες της Ελλάδας να μπαίνουν δυναμικά στο δεύτερο οκτάλεπτο όπου προηγήθηκαν με 8-0 και τελείωσαν το παιχνίδι πριν κάν αρχίσει. Τα οκτάλεπτα: 1-0, 6-0, 4-2, 9-0. ΕΛΛΑΔΑ: Μιράλης 4, Γ. Αφρουδάκης 3, Μυλωνάκης 3, Θεοδωρόπουλος 3, Φουντούλης 3, Χρ. Αφρουδάκης 2, Δελακάς 1, Μουρίκης 1.ΤΟΥΡΚΙΑ: Καγκατάι 2.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Δυναμικό ξεκίνημα

Μέρες του περασμένου καλοκαιριού όταν και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια άρχισε με το «καλημέρα» των υποχρεώσεών της να θυμίζει η εθνική γυναικών και στο Αϊντχόφεν συμμετέχοντας στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση στον πρώτο τους αγώνα επικράτησαν με 10-9 της Ιταλίας μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που στην ουσία ήταν το ντέρμπι του ομίλου της. Πλέον η πρώτη θέση του ομίλου που συνεπάγεται και απευθείας πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης, είναι στο χέρι των κοριτσιών της ελληνικής ομάδας αφού ακολουθούν δύο παιχνίδια με την Γερμανία σήμερα και την Ισπανία (Κυριακή), ομάδες που θεωρούνται στα μέτρα της ελληνικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ