Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκέντρωση ενάντια στη φοροληστεία

Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ την Τετάρτη, 25 του Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια

«Τα αλλεπάλληλα φορολογικά χαράτσια έγιναν μια θηλιά που σφίγγει σιγά - σιγά το λαιμό μας και επιταχύνει το λουκέτο σε χιλιάδες μικρομάγαζα», τονίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), που αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης ενάντια στη φοροληστεία, την ερχόμενη Τετάρτη 25 του Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια. Η κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των τελευταίων αγωνιστικών πρωτοβουλιών της ΟΒΣΑ και εκφράζει τη συνεπή στάση της με αυτό που η ίδια επισημαίνει στο αγωνιστικό της κάλεσμα, ότι «ένας και μοναδικός δρόμος υπάρχει για τη ζωή τη δική μας, των παιδιών μας, τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Ο δρόμος του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης των τριών κομμάτων που γεννά φτώχεια - δυστυχία και εξαθλίωση».

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «με τη δύναμη που δίνουν οι αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Ανοίγοντας, παράλληλα, το δρόμο για κατακτήσεις, που θα ανακουφίσουν άμεσα τη ζωή μας» και προβάλλει το εξής διεκδικητικό πλαίσιο:

  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους για μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις ανθρώπινες. Οχι στις απολύσεις και την εφεδρεία.
  • Να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις και όχι οι δανειστές τοκογλύφοι.
  • Γενικεύουμε το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια, μέχρι την πλήρη κατάργησή τους, εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια, τα μικρομάγαζα και τις βιοτεχνίες.
  • Οχι στη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και την ισοπέδωση των συντάξεων.
  • Κανένας άνεργος, είτε απολύθηκε απ' τη δουλειά του είτε έκλεισε το μαγαζί ή τη βιοτεχνία του, να μη μείνει χωρίς υγεία, περίθαλψη, πρόνοια και τα αναγκαία να ζήσει την οικογένειά του.
  • Φορολόγηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με 45%.
  • Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε λαϊκή οικογένεια και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • «Οχι» στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
  • «Οχι» στη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων που παραδίδει ολόκληρους κλάδους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί «τις υπόλοιπες ομοσπονδίες, τα σωματεία, τις ενώσεις στις γειτονιές, τις επιτροπές αγώνα να προχωρήσουν άμεσα σε ανοιχτά Διοικητικά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, για να οργανώσουν την πάλη με βάση το πλαίσιο της ΟΒΣΑ».

Στο αγωνιστικό της κάλεσμα, η Ομοσπονδία σημειώνει ακόμη: «Αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή όλων μας στον αγώνα, η ενίσχυση της συμμαχίας της ΠΑΣΕΒΕ - μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ είναι μονόδρομος. Συνάδελφοι, δεν ελπίζουμε σε στήριξη του αγώνα μας από τις ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι με τον αντίπαλο - συμμετέχουν σε στημένους διαλόγους, πρωτοστατούν στο να περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα των κυβερνήσεων των μονοπωλίων, παζαρεύουν τι θα χάσουμε.

Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ σήμερα ακόμη πιο πολύ επιβάλλεται να δυναμώσουμε τα Σωματεία μας να τα κάνουμε όργανα αντίστασης, οργάνωσης της πάλης, μαζικά, ικανά να υπερασπισθούν τα συμφέροντά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ