Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μεγάλη υποχώρηση το Νοέμβρη

Σε κρίση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των βιομηχανικών κλάδων, παρά την άνοδο που εμφανίζουν ορισμένοι στατιστικοί δείκτες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών και οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία το Νοέμβρη του 2011, σε μέσα επίπεδα δωδεκάμηνης περιόδου, εμφανίζουν θετικό πρόσημο, ενώ σε ετήσια βάση εμφανίζουν υποχώρηση. Αλλά και οι θετικές ενδείξεις που εμφανίζονται σε μέσα επίπεδα, οφείλονται στη δυναμική δύο μόλις κλάδων, της παραγωγής πετρελαιοειδών και βασικών μετάλλων, οι οποίοι όμως εμφανίζουν μεγάλο συντελεστή στάθμισης, η οποία στο εξωτερικό εμπόριο αγγίζει το 50%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών το Νοέμβρη του 2011 σε σχέση με το Νοέμβρη του 2010, εμφανίζει μείωση 0,9%, έναντι αύξησης 10,1% που είχε παρουσιάσει την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σε μέσα επίπεδα ο κύκλος εργασιών εμφανίζει αύξηση 7,8%, έναντι αύξησης 5,4% που είχε σημειωθεί την αντίστοιχη περσινή δωδεκάμηνη περίοδο.

Οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία, το Νοέμβρη του 2011, σε σχέση με το Νοέμβρη του 2010, εμφανίζουν μεγάλη μείωση 10,5%, έναντι αύξησης 6,2% που είχε σημειωθεί την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σε μέσα επίπεδα ο σχετικός δείκτης εμφανίζει αύξηση 1,1%, έναντι αύξησης 3,7% που είχε σημειωθεί κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ